nl en
< Terug naar het overzicht

Vernissage tentoonstelling Denis De Gloire

12 Mei 2016

Contrast tussen oud en nieuw in het centrum van de stad. De organisatie gebeurt ism de Karel De Grote Hogeschool, St Lucas School of Arts Antwerpen en Engels Design and Decoration. Denis De Gloire is een buitenbeentje in de kunstwereld. Over een periode van ondertussen 15 jaar heeft hij een indrukwekkend oeuvre bij elkaar geschilderd, oeuvre dat barst van kleuren en actie.

De Gloire schept geen nieuwe inzichten, verandert geen visies en choqueert niet, hij schildert omdat hij graag schildert, zijn streven is kwaliteit en vakmanschap afleveren. Gezien hij zich bewust laat inspireren door de grote abstracten uit de jaren 40-60 is hij een alternatief voor bvb Pollock liefhebbers. Hij werkt al járen aan de door zichzelf gestelde vraag "what if? . Wat zou Pollock gemaakt hebben moest hij langer hebben geleefd? Meer en meer komen deze antwoorden tot uiting in zijn werken door het spelen met kleur, ruimte, lijnen. Dit oeuvre werd ondertussen gesmaakt in talrijke tentoonstellingen in binnen en buitenland.

 Welkom vanaf 18:30u.