nl en
< Terug naar het overzicht

LINCH HAPPAERT SESSIES #1 - Bach & meer feat. Pascal Deweze

24 April 2016

PROGRAMMA

Naast hun activiteiten als professionele uitvoerende muzikanten (bij o.a. Sun*Sun*Sun String Quartet, Laïs, Zita Swoon, Jackobond,...) delen Seraphine Stragier en Tim Vandenbergh hun passie voor hedendaagse en avontuurlijke muziek. Mensen van dichtbij laten kennismaken en onderdompelen in deze niet altijd zo transparante wereld is wat hen drijft. Bach als vertrekpunt van een muzikaal parcours dat alle kanten lijkt op te kunnen gaan: langs klassiek, jazz, pop, rock, experiment ... maar met een duidelijk doel; een eigentijdse/universele schoonheid vinden.

Seraphine Stragier: cello, harp
Tim Vandenbergh: basgitaar, electronica
Pascal Deweze: zang, gitaar

TIJDSCHEMA
Deuren: 19u30
Concert: 20u15

TICKETS
€18 via Eventbrite
http://tinyurl.com/hvxrbnx


Het Huis Happaert

Wie vandaag door de poort van het Huis Happaert stapt, waant zich opnieuw in die glorieuze Gouden Eeuw. Met zijn barokke lambrisering, prachtige parketvloeren en hoge in lood gevatte ramen staat het Huis Happaert synoniem voor de 16de eeuwse grandeur. De statige hal met open haard, de pianozaal met authentieke pianoforte en de intieme salons met comfortabele clubzetels – ademen geschiedenis. De historie van het Huis Happaert is er een van ridders en burgemeesters, van professoren, notabelen en kunstenaars. Ze woonden, werkten, bestuurden, hielden er opgemerkte gespreksavonden en stelde hun woonst ter beschikking voor intieme concerten en tuinfeesten.

Het Huis Happaert kent een rijke geschiedenis die aan de grond ligt van erfgoed - waaronder de oor[sprong] van het Groene Boekje. Op de HAPPAERT SESSIES verdiepen we ons in de oor[sprong] die betrekking heeft op de gevestigde waarden van het huis, taal en muziek. We maken als het ware een sprong in de tijd en blijven trouw aan de muzikale rituelen die in het huis plaatsvonden. Op deze manier gaan we op zoek naar de authenticiteit en de evolutie van muziek. We maken een reis van vroeger naar nu waar Bach, hedendaagse klassieke muziek, jazz en popmuziek elkaar ontmoeten.

Het Huis Happaert is heden ten dage een locatie voor prachtige evenementen. Voor meer info:

+32 3226 66 35
info@huishappaert.com
http://www.huishappaert.com/

LINCH

LINCH is een nieuw eigenzinnig live muziek concept van Vero Romero Reina & Alban Sarens en organiseert concerten op verschillende magische locaties in Antwerpen. LINCH wil professionele muzikanten en kunstenaars samenbrengen én het publiek verrassen met een boeiend samenspel tussen klank, ruimte, beeld, smaak en beleving. Elke editie belichten we een ander genre en kijken we naar de artistieke wereld vanuit een ander oogpunt. Laat je verrassen door onze fantastische concerten en volg onze concertagenda online. 
www.lnch-concerts.be

The COOK STAYS

The Cook Stays gaat terug naar de oor[sprong] van onze gastronomie, ver voor de industriële revolutie, ver voor marketing een begrip was, en toen wijn nog écht naar wijn smaakte en hazelnoot olie de 'olijfolie' van het noorden was. 'Back to Basics' dus!

The Cook Stays biedt een uitgebreid assortiment natuurlijke wijnen en champagnes uit verschillende landen en een assortiment pure ingrediënten die qua smaak en geur hun gelijke niet kennen. We werken enkel met kleine producenten die het begrip duurzaamheid hoog in het vaandel dragen en de volledige productieketen in handen hebben. Enkel zo kan je de kwaliteit van je eindproduct garanderen.
http://thecookstays.com/