nl en
< Terug naar het overzicht

Skillfully Release

17 Maart 2016

Lokaal 01 en het Huis Happaert slaan de handen in elkaar en geven jonge aankomende kunstenaars de ruimte om tentoon te stellen.

Lokaal 01
is een werk- en onderzoeksruimte voor hedendaagse beeldende kunstenaars. Sinds een aantal jaren bestaat de kerntaak van de organisatie er in werkperiodes aan te bieden aan kunstenaars uit België en uit het buitenland. Aan de hand van deze werkperiodes ligt bij de werking de nadruk op creatie, experiment, ontwikkeling, reflectie en productie in relatie tot de kunstenaarspraktijk. 


Lokaal 01 werkt op twee parallelle sporen. Enerzijds organiseren we in onze eigen projectruimte vaste, sedentaire werk- en verblijfperiodes, anderzijds organiseren we werkperiodes in situ zoals deze bij Huis Happaaert. Deze laatst vermelde periodes zijn extra en complementaire projecten die samen vallen onder de overkoepelende term Traffic. We denken mee vanuit de praktijk van de kunstenaars om te bepalen wat zinvol voor ieder individueel is. We creëren zo nieuwe mogelijkheden voor tal van (jonge) kunstenaars door hen de mogelijkheid te bieden nieuwe projecten te realiseren.

Het Huis Happaert is een locatie te huur voor al uw evenementen. Per seizoen organiseren we tentoonstellingen gekoppeld aan een aantal kijkdagen. Bekijk onze agenda op www.huishappaert.com.
Voor informatie over mogelijkheden ivm verhuur en overnachten: www.huishappaert.com - 00 32 3 226 66 35. Inschrijven voor de nieuwsbrief info@huishappaert.com zo blijft u op de hoogte van alle evenementen