nl en
< Terug naar het overzicht

Tentoonstelling opening Sarah Westphal ism Lokaal 01

10 September 2015

De tentoonstelling wordt ingeleid door Frederik Vergaert

Deuren 19 u 

In haar werk onderzoekt Sarah Westphal de relatie tussen personen, voorwerpen en hun omgeving. Centraal staat de vraag naar hoe eigenschappen van ruimte en architectuur bijdragen tot onze menselijke belevenis. Hoe worden we fysiek en psychisch beïnvloed door een locatie? Hoe nemen we de wereld rondom ons waar? Hoe verwijst een ruimte naar vorige bewoners? Wat vertelt een voorwerp over haar gebruikers? Welke sporen zijn er achtergelaten en welke verhalen kunnen uit de gelaagde geschiedenis van oppervlakten 

en afdrukken afgelezen worden? Sarah Westphals werk omvat complexe installaties, fotografie, sculpturen en projecties.

Lokaal 01 werkt op twee parallelle sporen. Enerzijds organiseren ze in hun eigen projectruimte vaste, sedentaire werk- en verblijfperiodes, anderzijds organiseren ze werkperiodes in situ zoals deze bij het Huis Happaert. Deze laatst vermelde periodes zijn extra en complementaire projecten die samen vallen onder de overkoepelende term Traffic. Ze denken mee vanuit de praktijk van de kunstenaars om te bepalen wat zinvol voor ieder individueel is. Ze creëren zo nieuwe mogelijkheden voor tal van (jonge) kunstenaars door hen de mogelijkheid te bieden nieuwe projecten te realiseren. 

Deze tentoonstelling loopt tot 10 november 2015, ze is na afspraak te bezoeken en tijdens onze speciale events. Artist Talk met Lut Pil op 15 oktober 19.30u. Deuren 19u.

Voor andere kijkdagen en events kijk op www.huishappaert.com, mail ons op info@huishappaert.com of bel op +32 3 226 66 35

Het Huis Happaert is een unieke locatie, te huur voor evenementen in het historische hart van Antwerpen - Happaertstraat 25 - 2000 Antwerpen - T +32 3 226 66 35 - info@huishappaert.com