nl en
< Terug naar het overzicht

Open Monumentendag 2015 @ het Huis Happaert ism Evelyn Mérida

13 September 2015

Op zondag 13 september 2015 zet Vlaanderen haar mooiste gebouwen in de kijker tijdens Open Monumentendag “nieuwe stijl”. De ideale gelegenheid om het Huis Happaert te komen bezoeken en meteen ook te genieten van bijzondere muziek in een uniek kader.

PROGRAMMA ism Evelyn Mérida. 

Tevens kan u de tentoonstelling bekijken van Sarah Westphal ism Lokaal 01- Recent werk, behalve dit 


14u Rondleiding 'wandeling 1' door het Huis Happaert

15u Mattijs Roelen (altviool) KLASSIEK  
Verrassingsprogramma
Deze jonge virtuoze altviolist, die actief is zowel in België als in Nederland, is een schoolvoorbeeld van wat het betekent om muziek te beleven; elke noot, elke klank vertelt een verhaal en deze energie en enthousiasme werkt aanstekelijk. En omdat Mattijs volop gaat voor spontaneïteit houdt hij zijn programma nog even geheim.

16u Rondleiding 'wandeling 2' door het Huis Happaert

17u Tomas Ooms (piano) HEDENDAAGS  
Eigen composities 
Over componisten die hun eigen werk spelen zijn de meningen verdeeld maar over deze architect van opleiding bestaat geen twijfel; zijn intense en zeer ‘fysieke’ manier van spelen zijn een hele belevenis en zijn muziek die verrassend uit de hoek kan komen zal gegarandeerd menige muziekliefhebber weten te bekoren. Tomas begon vier jaar geleden met pianolessen en al gauw volstond het spelen niet meer en dus eigen composities lieten niet lang op zich wachten.

18u Evelyn Mérida (piano) en Nathan Hoornaert (viool) KLASSIEK
Van vroeg Romanticisme tot 20ste eeuw
Deze twee "deeltijdse muzikanten" brengen een gevarieerd programma. Nathan is nog maar 15 jaar maar heeft al een behoorlijk palmares op zijn naam staan. Deze jonge violist staat een bijzonder mooie toekomst te wachten. Evelyn is naast haar werk in de logistiek zeer actief bezig met piano en speelt met veel overgave, en deze van nature verlegen jonge vrouw kan ook behoorlijk pittig en speels uit de hoek komen. http://evelynpianomania.blogspot.be/

19u Lies Colman & Tom Hermans (pianoduo) KLASSIEK 
Romantisch programma
Deze twee uitstekende pianisten van “eigen bodem” sloegen in 2005 voor de eerste keer de handen in elkaar en toerden rond met een Romantisch programma voor vierhandig piano. Speciaal voor het Huis Happaert brengen ze opnieuw muziek van oa Dvořák, Brahms Rachmaninoff en Poulenc.
http://www.liescolman.com/
http://www.tomhermanspianist.be/

Rondleidingen over de geschiedenis van het Huis Happaert en zijn vroegere inwoners om 14u - 16u

Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan. Schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@huishappaert.com.

Het Huis Happaert is een locatie te huur voor al uw evenementen. Meer informatie? Bel 0032 3 226 66 35 of mail ons info@huishappaert.com / www.huishappaert.com