nl en
< Terug naar het overzicht

Lentetentoonstelling Laura de Coninck - 26 maart

26 Maart 2015

Laura de Coninck begon meteen na haar hogere studies op Sint-Lucas als freelance illustrator bij tijdschrift Knack. Later kwamen daar ook Standaard der Letteren, Vrij Nederland en Vacature bij en maakte ze werk voor een theatervoorstelling van Dimitri Leue voor het Paleis. Vijf jaar later, op haar 26 werd ze gevraagd door 'De Velinx' in Tongeren voor haar eerste overzichtstentoonstelling. Ook de KVS in Brussel stelde haar werk tentoon. Ze werd warm onthaald door de pers. 

André Solie, haar mentor in haar laatste jaar Sint-Lucas, schreef de inleiding van de catalogus en vatte haar werk samen als stevige prenten. André Solie: "Laura gaat niet over één nacht ijs. Ze wikt en weegt en is niet gauw tevreden. Een lovenswaardige eigenschap voor iemand die artistieke wegen wil bewandelen. Het is de ernstige aanpak zonder bombarie die haar illustraties en haar grafisch werk dat degelijke karakter geeft. Ook haar kleurpalet ademt diezelfde ingetogen sfeer, met dat typische, steeds terugkerende warme rood. Een kleur die door Laura wel opnieuw lijkt uitgevonden en voor onderhuidse passie en authenticiteit staat".

Deuren open 19u - Start intro om 19.30u - 20u special guest

GRATIS - Inschrijven voor de gastenlijst via info@huishappaert.com

Het Huis Happaert is een gerenoveerde 16de eeuwse burgemeesterswoning die heden open staat voor al uw evenementen. Elke maand organiseren we een netwerkevenement zodat het huis meer toegankelijk wordt voor publiek. Voor informatie over mogelijkheden ivm verhuur en overnachten: www.huishappaert.com - 00 32 3 226 66 35 - info@huishappaert.com