nl en
< Terug naar het overzicht

Door omstandigheden kan deze finissage niet plaats vinden. Finissage tentoonstelling Sarah Westphal

08 November 2015

Lokaal 01 en het Huis Happaert slaan de handen in elkaar en geven jonge aankomende kunstenaars de ruimte om tentoon te stellen.

Opening tentoonstelling Sarah Westphal - 10/09/15 tot 09/11/15
Opening tentoonstelling Bruno Hardt - 18/11/15
Opening tentoonstelling Sarah Smolders & friends - 24/02/15

In haar werk onderzoekt Sarah Westphal de relatie tussen personen, voorwerpen en hun omgeving. Centraal staat de vraag naar hoe eigenschappen van ruimte en architectuur bijdragen tot onze menselijke belevenis. Hoe worden we fysiek en psychisch beïnvloed door een locatie? Hoe nemen we de wereld rondom ons waar? Hoe verwijst een ruimte naar vorige bewoners? Wat vertelt een voorwerp over haar gebruikers? Welke sporen zijn er achtergelaten en welke verhalen kunnen uit de gelaagde geschiedenis van oppervlakten en afdrukken afgelezen worden?

Sarah Westphals werk omvat complexe installaties, fotografie, sculpturen en projecties.

Bio:
Sarah Westphal is a visual artist based in Belgium and Germany. She studied 3D/Multimedia and photography at the Royal Academy of Fine Arts (KASK), Ghent (BE). 2009 she completed a postgraduate program at the Higher Institute for Fine Arts (HISK), Ghent (BE). Recent solo exhibitions include amongst others: the Wallraf-Richartz-Museum, Cologne (DE), Museum Mayer van den Bergh (in collaboration with Lokaal 01), Antwerp (BE), Museum of Fine Arts (MSK), Ghent (BE) and Be-Part: Platform for Contemporary Art, Waregem (BE). 

Lokaal 01
is een werk- en onderzoeksruimte voor hedendaagse beeldende kunstenaars. Sinds een aantal jaren bestaat de kerntaak van de organisatie er in werkperiodes aan te bieden aan kunstenaars uit België en uit het buitenland. Aan de hand van deze werkperiodes ligt bij de werking de nadruk op creatie, experiment, ontwikkeling, reflectie en productie in relatie tot de kunstenaarspraktijk. 
Lokaal 01 werkt op twee parallelle sporen. Enerzijds organiseren we in onze eigen projectruimte vaste, sedentaire werk- en verblijfperiodes, anderzijds organiseren we werkperiodes in situ zoals deze bij Huis Happaaert. Deze laatst vermelde periodes zijn extra en complementaire projecten die samen vallen onder de overkoepelende term Traffic. We denken mee vanuit de praktijk van de kunstenaars om te bepalen wat zinvol voor ieder individueel is. We creëren zo nieuwe mogelijkheden voor tal van (jonge) kunstenaars door hen de mogelijkheid te bieden nieuwe projecten te realiseren.

Het Huis Happaert is een locatie te huur voor al uw evenementen. Per seizoen organiseren we tentoonstellingen gekoppeld aan een aantal kijkdagen. Meer informatie? Bel 0032 3 226 66 35 of mail ons info@huishappaert.com. Bekijk onze agenda op www.huishappaert.com.