nl en
< Terug naar het overzicht

P-ART, een avond van electrificerende opwinding door Geert Briers over F.man

04 Februari 2014

LUMEN DE LUX(E)

F.man exposeerde op Art Gent, Dublin en Miami. Stelde haar KeyGate tentoon op het Grimaldi Forum in Monaco. Wordt in het voorjaar 2014 artist-in-residence in Liwa, gevolgd door een expositie in Abu Dhabi. Staat voor 30 jaar exposities in binnen- en buitenland. In Huis Happaert toont F.man zich in duplio. Enerzijds ziet u haar realistische portretten – een visuele, haast therapeutische representatie van pure schoonheid en eeuwige liefde – en anderzijds haar figuratieve werken, die bij UV-licht een tweede beeldenstorm verbergen en door hun luminiscentie in het donker nog een derde dimensie onthullen. Verrassend, innovatief, speels, maar vooral: herkenbaar. Want: nothing is what is seems.

Uitgeverij P over Rots me in al je brandingen, de dichtenbundel die hij recentelijk uitgaf.
“De lijven kronkelen in Geert Briers’ poëzie, ze zweten, blozen, lonken. Ver staan ze van de gebeeldhouwde idealen, geen Apollo’s in zijn werk. Ze hebben pijn en delen het uit, ze snijden fruit. Bijna ontdaan van geest laat deze lichamelijke poëzie zijn emoties rechtstreeks vanuit het vlees opgroeien. Sensueel, doordrongen van een extatische levenslust. De tongen staan niet stil, de pen kribbelt, prikt en krast tot het iedere centimeter vel heeft gedicht. Toch laat de auteur zich niet tot sentimentaliteit of zinloze erotiek verleiden. Zijn prikkelende benadering van het ondermaanse is een verademing voor wie wel van lijfelijkheid, maar niet van hersenloosheid houdt.”

Deuren 19:30
Meet & greet F.man
20:00 tekst Geert Briers & muziek Aarn Van Severen

Tentoonstelling loopt van 22 januari (opening 22 januari) tot 16 maart (finissage om 16:00u)