nl en
< Terug naar het overzicht

Ernst Low met Ja ik kom uit Nederland

20 Juni 2013

Na zijn (mislukte) schoolcarrière en nog meer mislukte carrière als verplicht Militair verlaat de in Hilversum geboren Löw Nederland om zich onmiddellijk Thuis te voelen in het veel rondborstigere België. Daar studeert hij aan de afdeling Kleinkunst van Studio Herman Teirlinck, dezelfde school die hij later zeven jaar begeleidde als artistiek leider samen met Stef Bos en Manu Kersting. 
België is ‘zijn’ land.
Dat het voor een Hollander echter niet evident is om in België te wonen, wordt hem gedurende de jaren duidelijk.
In zijn song Nederland kan je dat horen
“al wordt mijn accent hier niet herkend
en ik weet dat ik een vreemde ben
toch blijf ik zitten waar ik zit
mijn kinderen en ik”

Alle songs van Löw zijn autobiografisch, ze handelen over het soort man dat hij is: Een rusteloze kerel die naar harmonie zoekt maar al te vaak zijn hoofd stoot. 

“Geboren in een vreemde leegte
werd ik wakker in de menigte
tussen allemaal anonieme gezichten
wist ik niet bij wie ik moest wezen.”
zingt hij in de song Hilversum.

Löw kent zijn klassiekers: -Rode wijn van Bram Vermeulen, Rozanne van Wim De Craene, De Zotte Morgen van Jef Van Nuytsel, Laat me van Ramses Shaffy…. Amsterdam van Kris de Bruyne….Suzanne van Herman van Veen…..kortom een avond van 2x3 kwartier vol muziek en verhalen…..

Deuren 19u - Start: iets later - inkom 10€

Ja ik kom uit Nederland is te boeken via: 0497292203
of via ernstlow@hotmail.com