nl en
< Terug naar het overzicht

Klaartje Lambrechts pop up vitrine expo (Kleine Markt 4-10)

09 Mei 2013 — 09 Juni 2013

Gedreven door perfectie en tien jaar beroepservaring in de mode-industrie in Antwerpen en in Parijs, die ze afsloot als commercieel directeur voor het Belgische modehuis A.F. Vandevorst, ontwikkelde Klaartje een geraffineerde blik op het esthetische. Door de drang naar creativiteit en innerlijke zin, begon ze in 2008 een opleiding in de fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen om zo haar eigen visueel verhaal te kunnen vertellen. In 2012 besloot ze om haar tijd volledig te wijden aan de fotografie. 

Ondanks haar pril fotografisch oeuvre, werd ze reeds genomineerd voor diverse awards. Recentst was ze de finaliste van de Grand Prix de la Découverte 2012, categorie Mensen/Portretten (FR). Eerder dit jaar was ze de eerst geselecteerde van het Photofestival Knokke (BE) en was ze genomineerd voor de Sony World Photography Award, categorie Kunst/Cultuur (UK). In 2011 werd ze winnares van de Weekend Knack Award ‘Food is Fashion’ (BE).
Haar foto’s waren ook al te bezichtigen op verschillende tentoonstellingen. Een selectie: in 2012 had ze in het illustere decor van het UZ Antwerpen een eerste grote solo expositie met Hospital Series, die samenging met de voorstelling van haar gelijknamig fotoboek (BE). In november 2012 exposeert ze op de NoFound Photo Fair (FR) in Parijs tijdens de Mois de la Photo. Eerder in 2012 werd haar serie Project # 1 opgenomen in een groepstentoonstelling in het Art Festival in Watou (BE) en in de Somerset House in London (UK). Drie geselecteerde beelden van Project # 1 werden in 2011 als primeur getoond op het Photo View / Kick off Photofestival Knokke (BE).

www.klaartjelambrechts.com