nl en
< Terug naar het overzicht

Kijkmoment tentoonstelling Tom Liekens + concert Guy Van Nueten 19.30u

14 Maart 2013

Guy Van Nueten bouwde de voorbije jaren een ijzersterke reputatie op als componist en pianist, en dit door alle stijlen heen.
Zo is hij als uitvoerder en/of arrangeur te horen op gouden platen van rockbands zoals dEUS, Admiral Freebee en Daan. 

Schreef orchestraties voor het Koninklijk Vlaams Filharmonisch Orkest. 

Twee songs van zijn hand staan in de ‘top-100 belgische songs aller tijden’ van het tijdschrift Knack. 

Hij componeerde muziek voor verschillende theater- en dansproducties en films. Musical ‘Soepkinders’ (2005) werd bekroond met een musical-award en vertaald naar het Frans en het Engels. De film ‘Eva reste au placard...’ (2006) van regisseur Alex Stockman werd bekroond op de filmfestivals van Venetië en Evora. 

De dubbel-cd ‘Tom Barman en Guy Van Nueten-Live’ (samen met Tom Barman, zanger van dEUS) waarvoor hij pianobewerkingen schreef en uitvoerde, werd in heel europa uitgebracht en dook in verschillende tijdschriften op in de top-10 van beste cd’s van 2003. 

Een samenwerking met LesBalletsCdelaB (theater/dansgezelschap) leidde in 2005 tot de cd ‘bâche’. Hierop combineert Van Nueten zijn liefde voor barokmuziek met invloeden uit rock, folk en elektro. Deze cd werd door het tijdschrift Oor ‘een meesterwerk’ genoemd. Zijn stijl kenmerkt zich door een uitgesproken lyriek, een drang naar eenvoud, invloeden uit pop, renaissance en barok, gebruik van faseverschuiving en een creatief gebruik van elektronica.