nl en
< Terug naar het overzicht

Tentoonstelling Tom Liekens

08 Februari 2013 — 11 April 2013

Liekens' oeuvre bestaat uit monumentale schilderijen met een specifieke beeldtaal. Een onderwerp dat steeds terugkomt in zijn werk is de natuur in haar kunstmatige vorm, zoals we die kennen uit dierentuinen en natuurhistorische musea. Zo toont hij fragmenten van wintertuinen, subtropische zwemparadijzen, opgezette dieren of prehistorische skeletten. In zijn recent werk vormt het exotisme uit de 19de eeuw en de fascinatie van de toenmalige bourgeoisie voor 'het vreemde' een bron van inspiratie.

De voorbije jaren werkte Liekens aan een serie van grote panoramische schilderijen waarin tal van culturele referenties verwerkt en in een nieuwe context plaatst. Door het gebruik van elementen uit de dagelijkse leefomgeving wekken de schilderijen bij een eerste aanblik een zekere vertrouwdheid op, die echter snel wijkt voor een gevoel van onbehagen en vervreemding. Vaak maakt hij gebruik van sjablonen, bladgoud en zilver als decoratieve beeldelementen, wat zijn werk een kunstmatig en gekunsteld karakter geeft.

In de zomer van 2007 vergezelde hij een wetenschappelijke expeditie naar Spitsbergen, de Noordpool, en in de herfst van hetzelfde jaar was hij een maand lang artist-in-residence in Tijanjin, China. Beide reizen inspireerden de kunstenaar tot verschillende schilderijen.

ism www.artandadvice.com - www.tomliekens.be

Indien u graag een bezoekje brengt aan de tentoonstelling contacteer ons dan op info@huishappaert.com. Anders ben je zeker welkom tijdens de maandelijkse kijkmomenten of op de finissage op 11 april.