nl en
< Terug naar het overzicht

Afscheidscirkel (gedurende 6 woensdagavonden)

11 Juli 2012 — 29 Augustus 2012

Voor volwassenen die een verlies hebben meegemaakt.

Een dierbare is overleden, of je hebt een moeilijk afscheid meegemaakt. Wat dan?
Afscheid nemen kost tijd en vraagt soms heel veel van je, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. En je kan niet altijd terecht in jouw naaste omgeving. Het is goed om in een rouwgroep verder aan jouw afscheid te werken door in gesprek te gaan met lotgenoten die voelen en begrijpen wat jij meemaakt.

Ook volwassenen hebben behoefte aan ondersteuning bij afscheid nemen
Als volwassene wordt er verwacht dat je snel terug je leven oppikt en verder gaat. Toch leeft het gevoel dat er ondersteuning nodig is om het rouwproces verder door te maken, te verdiepen en te verzachten.

Het is een persoonlijk en veilig proces
Er wordt een rustige veilige geborgen omgeving gecreëerd waarbij we als groep aan de slag gaan met de persoonlijke verhalen van elke deelnemer. Dit geeft al vaak erkenning en herkenning. Daarnaast gebruiken we oa creatieve opdrachten, psycho-educatie, meditatie, huiswerkopdrachten (waaronder leesopdrachten) en rituelen.
We werken met een kleine groep zodat er voldoende persoonlijke aandacht mogelijk is.

Persoonlijke verhaal
Ik ben zelf al op verschillende manieren met afscheid geconfronteerd. Als coach ben ik heel actief met rouwprocessen aan de slag gegaan en heb de instrumenten en informatie in handen gekregen om hiermee om te gaan. Er is namelijk heel veel verkeerde informatie rond afscheid nemen en rouwen. Om tijd hiervoor te nemen en ondertussen de lessen te leren die ook in afscheid vervat zitten. Daarom vind ik het heel bijzonder dat ik jou kan informeren en begeleiden in jouw persoonlijke reis in het afscheid nemen.

6 avonden 11 - 18 - 25 juli - 15 -22- 29 augustus van 19u-22u en wordt begeleid door Katrin Derboven, afscheidscoach.

Inschrijven via info@huishappaert.com

Er wordt een intake gesprek voorzien vooraleer jouw deelname aan de rouwgroep kan verzekerd worden.
Prijs 200 € voor 6 avonden.

Meer info en achtergrond vind je op www.katrinderboven.com