nl en
< Terug naar het overzicht

Klassiek concert door pianist Vitaly Pisarenko

01 December 2012

De Russische pianist Vitaly Pisarenko (1987) komt naar het Huis Happaert, hij werd op 12 april 2008 uitgeroepen tot Eerste Prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Zijn drukke tournee, die hem daarna over de hele wereld zal voeren, ging direct de ochtend na de Finale van start met een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Damian Iorio.

Op 6-jarige leeftijd trad Vitaly voor het eerst op voor publiek. Na zijn eerste muziekop...

leiding aan de muziekscholen van Kiev en Kharkov begon hij in 2005 een studie aan het Staatsconservatorium van Moskou, waar hij les kreeg van professor Yuri Slesarev. Tegelijkertijd begon hij aan een postacademische opleiding aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Aquiles Delle Vigne. Sinds 2009 studeert Vitaly aan het piano instituut van Oxana Yablonskaya Italië.

In 2008 was Vitaly Pisarenko onder meer te gast bij het Basilica Festival van Vlaanderen, het Piano Pic Festival in Zuid-Frankrijk, de Berlin International Music Festival & Academy, het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival in Amsterdam en het Busoni Festival in Bolzano. Voor 2009 stonden o.a. het Beethoven Festival in Warschau (met het Nationaal Philharmonisch Orkest van Polen), het Vilnius Festival, het International Keyboard Institute & Festival in New York en Europese Liszt Nachten in Liszt-steden als Boedapest, Weimar, Bayreuth en Raiding op het programma.

http://happaert.f.mrhenry.be/files/505/original/pisarenko_800_800.jpg?1347446213
In oktober 2008 speelde Vitaly met het Franz Liszt Chamber Orchestra in Boedapest, in januari 2009 gevolgd door een uitgebreide tournee door Nederland met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michel Tabachnik. In het voorjaar van 2009 speelde hij in Brazilië (São Paulo), Chili (Punta Arenas) en Argentinië (Ushuaia Festival). In Argentinië stond hij op het podium met het Moscow Symphony Orchestra onder leiding van Jorge Uliarte. Vervolgens verzorgde hij een internationale tournee met het winnende strijkkwartet van het TROMP Internationaal Muziekconcours van 2008, het Heath Quartet.

In september 2009 voerde Vitaly Rachmaninovs Paganini Rhapsodie uit ter gelegenheid van de heropening van De Doelen in Rotterdam. Vervolgens maakte hij een toernee langs de Europese Liszt steden Boedapest, Weimar, Raiding, Bayreuth en Utrecht, speelde hij tijdens het Vilnius Piano Festival en trad hij op in Zuid-Africa. In 2010 trad Vitaly op in Shanghai tijdens de World EXPO en maakte hij een toernee met Het Gelders Orkest, waarmee hij Rachmaninov's Vierde Pianoconcert speelde.

Toegang: 40€

Voor meer info http://www.vitalypisarenko.com/ en graag inschrijven voor 25 november 2012 via info@huishappaert.com