nl en

A short overview of past events

03 November 2010
Spoonful of Sparkles

U vertelt uw klant iets en hij lijkt u niet te horen. U heeft een geweldig idee, een fantastisch product, een mooie service en toegevoegde waarde. Hoe hard u ook roept, het lijkt op prediken in de woestijn.

Er is echter een manier om uw boodschap óók aanstekelijk te maken. Hoe?

Tijdens deze workshop ‘a spoonful of sparkles’ gaan we aan de slag met diverse ingrediënten om een aantrekkelijke boodschap te creëren. U leert de nodige stappen en tools om uw boodschap plakkend te maken. U zorgt ervoor dat anderen uw idee onthouden en doorvertellen. U bereikt hierdoor meer klanten met minder energie. Het verhaal van die ene spreker op de conferentie houdt u al een hele week bezig. U vertelt het verhaal zelfs verder aan je collega’s. Heeft u zich al eens afgevraagd waarom dit verhaal blijft plakken?

24 March 2011
Open Huis ism uitgeverij Witsand

Met als speciale gast Tom Hannes, schrijver van het boek " Zen of het konijn in ons brein ". "Als zen zo eenvoudig is, waarom is het dan zo moeilijk om altijd 'zen' te zijn?" Met deze vraag als uitgangspunt schreef de Vlaamse zenmonnik Tom Hannes een inleiding in de bijzondere wereld (en vooral de praktijk) van het zenboeddhisme. Tom Hannes geeft informatie en vertelt klassiek-boeddhistische verhalen, met humor, praktische tips en observaties van onszelf en onze wereld vandaag. Zen zo helder mogelijk belicht.

De avond start om 18u en omstreeks 19u is er een lezing van Tom Hannes. De avond eindigt rond 21u.

15 December 2011
Het Huis Happaert Kerstdrink

Wij nodigen je als vaste klant graag uit op onze kerstdrink. De uitnodigingen werden vandaag verstuurd!

Graag bevestigen voor 12 december op info@huishappaert.com


15 DECEMBER 2011

Deuren: 19u00
Start: 20u00

Viool - Nico Baltussen
Mooie Woorden - Noortje Wiesbauer

Ter gelegenheid concerteren in dialoog Nico Baltussen, viool, en Noortje Wiesbauer met Mooie Woorden.

20 January 2012
Durftevragen omdat vragen stellen werkt!

Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Je wilt iets voor elkaar krijgen maar je weet niet hoe ?
Durftevragen kan je daarin helpen en laten lukken wat jij echt wilt...

25 January 2012
Interview met Ninette Murk van Designers Against Aids

Ninette Murk en haar Vlaamse vzw Designers against AIDS- onder meer bekend van hun campagnes met JBC, H&M, Marc Jacobs, Playboy en Delvaux en van hun educatief centrum IHAEC in Deurne- openden op vrijdag 16 december een tijdelijke Pop Up Shop in één van onze gebouwen. Bedoeling is om de zichtbaarheid van DAA te vergroten bij het Antwerpse publiek en vooral jongeren.

In deze Pop Up Shop kun je terecht voor uitleg over het werk van Designers against AIDS en het IHAEC, maar ook voor leuke cadeautjes ontworpen...door bekende designers zoals Véronique Branquinho. De gehele opbrengst van deze verkoop wordt gebruikt voor de werking van het edcuatief centrum van DAA.

26 January 2012
Rudy Vandamme en Ann Sterckx *ecologiseren van Human resources

Start om 19u

In een sfeer van turbulentie, crisissen en transitie ontstaan nieuwe vormen van ondernemerschap. Leidinggevenden en human resources managers gaan op zoek naar manieren om individu en organisatie op een meer authentieke manier met elkaar te verbinden. Zij koppelen deze zoektocht aan MVO en ecologie en hebben het ecologiseren van human resources uitgewerkt op basis van nieuwe concepten en werkvormen. Ze zijn er van overtuigd dat deze benadering een fundamenteel antwoord biedt op een aantal hedendaagse organisatievraagstukken.

12 February 2012
Wandeling van de liefde

Liefde kan je heel breed nemen. Zo kan je verliefd zijn op een persoon of adembenemende plaats op deze wereld. Ga met Tanguy op stap tijdens deze unieke wandeling en kom de meest romantische plekjes van Antwerpen te weten.

Waar komt Valentijn eigenlijk vandaan en wat doe je best op zo’n dag? Waar zijn er schoon verhalen in Antwerpen te vertellen over de liefde? Kortom, van deze wandeling krijg je zin om je liefde met iedereen te delen!

14 February 2012
Romantische avondwandeling voor singles door de beroepsantwerpenaar

Let's mingle op Valentijnavond.

Breng als single man je beste single vriendin of als single vrouw je beste single vriend mee voor een romantische avondwandeling door de stad Antwerpen met de Beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer. We sluiten af in het Huis Happaert aan de gezellig warme open haard.

01 March 2012
Vertoning docufilm Beklemek

Op onze maandelijkse FLY IN willen we je graag de film ‘Beklemek/Waiting’ van Bülent Öztürk voorstellen.

'Beklemek/Waiting' werpt een intieme blik op het leven van 3 mensen in het oosten Turkije na de aardbeving op 23 van Oktober 2011. De film volgt Siddik, Atilla en Eso die aan de nawerking en de gevolgen van de natuurramp het hoofd proberen te bieden.

03 March 2012
Tasty Tales

Tasty Tales zet al je zintuigen op scherp. Geniet een avond lang van verhalen uit de wereld vergezeld van lekkere gerechtjes in een gezellige sfeer.
Kies een voorwerp uit de koffer van wereldreizigster Sandrita en een mooi verhaal volgt...

28 March 2012
Wandeling met beroepsantwerpenaar, Tanguy Ottomer

“Antwerpen is het kloppend modehart van België” en dat zal je geweten hebben zodra Tanguy je de rijke geschiedenis hierover vertelt. Als eerste Personal Shopper van de stad weet Tanguy als geen ander je de juiste plekjes te tonen. De verhalen van de Antwerpse Zes, hun internationale succes, de ModeNatie en de tweede generatie designers worden allemaal uit de doeken gedaan. Ga mee op wandeltocht en laat je verleiden door de vele modetips…

29 March 2012
FLY IN Nele Bernheim & Couture Norine

Het is weinig geweten dat de Belgische avant-garde mode, synoniem met toonaangevende artistieke ontwerpen, is ontstaan op de tekentafels van het Brusselse couturehuis Norine.

Nele Bernheim vertelt het verhaal van het Brusselse modehuis Norine dat tijdens het interbellum aan de wieg stond van de Belgische avant-gardemode. Het modehuis werd geleid door het charismatische koppel Paul-Gustave Van Hecke (Gent, 1887 – Brussel, 1967) en Honorine Deschryver (Gent, 1887 - Brussel, 1977).

17 April 2012
Get in de mood to mingle

Professioneel bezig zijn, interessante contacten leggen, of gezellig op stap met gelijkgestemden? Het leven wordt een stuk makkelijker nu je dankzij Mingle niet langer hoeft te kiezen.

Mingle staat immers voor: lekker eten, een glas drinken, een fascinerende lezing of amusante workshop, in combinatie met professioneel netwerken.

In al onze kamers gaan speciale belevingen plaatsvinden. Op deze belevingsavond krijg je de kans om vanalles mee te maken.

 
12 May 2012
Magie Van Ontmoetingen / Debat Lente 2012

Hoe idealisme en dromen verwezenlijken binnen een maatschappelijk kader?

"For a free development and expression of all the forces which are at play in society"
-Asger Jorn-

16 May 2012 — 20 May 2012
Binnenkijken in Antwerpen

‘Binnenkijken in Antwerpen’ is een uniek sfeerevenement waarbij decorateurs, antiquairs, kunstenaars en floristen exposeren in oude en markante panden, waar men als particulier normaal niet binnen kan of die hoogdrempelig zijn.
De bezoeker wandelt van de ene lokatie naar de andere aan de hand van een plannetje.

31 May 2012
FLY IN Speaking Circles

Krachtig en authentiek presenteren.

Wil jij in de toekomst je meetings, speeches, lezingen inspirerend starten op een rustige en vlotte manier?

Hoe kan jij je brein op een andere manier gebruiken?

De basis van deze interactieve workshop ligt in het vinden van rust voor een publiek, oogcontact met ze te maken en hieruit kracht, authenticiteit en plezier te ervaren.

26 June 2012
FLY IN Lezing Herman Konings - De wereld onder de rozen

Herman Konings brengt een boeiende lezing over hoe we als consumenten onze keuze stress kunnen verminderen door beroep te doen op gamification, self-quantification of beautification.

Herman Konings is een van de meest gewaardeerde én professionele trendwatchers van de Lage Landen. Hij spreekt jaarlijks voor tientallen bedrijven, organisaties en opleidingen.

In een wereld die sneller verandert dan ooit is geïnspireerd toekomstkijken een kernactiviteit voor elke marketeer en iedereen die in onze samenleving geïnteresseerd is.

05 July 2012
exclusieve TRY OUT > Bel Ayre * Chi vol vedar Venexia vera

Het barokensemble Bel Ayre werd opgericht in de zomer van 2010. Onbekommerd en spontaan groeide de groep, gedreven door de passie en het talent van de muzikanten en de enthousiaste reacties van het publiek. 

08 July 2012
TRY out * BOS KAMER *

Nadat het huis door de repetities dagelijks gevuld raakte met de wondermooie klanken die Jon Birdsong en Jutta Troch uit verscheidene instrumenten en zelfs speelgoed tevoorschijn toveren, mogen we luisteren naar het resultaat.

11 July 2012 — 29 August 2012
Afscheidscirkel (gedurende 6 woensdagavonden)

Voor volwassenen die een verlies hebben meegemaakt.

Een dierbare is overleden, of je hebt een moeilijk afscheid meegemaakt. Wat dan?
Afscheid nemen kost tijd en vraagt soms heel veel van je, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. En je kan niet altijd terecht in jouw naaste omgeving. Het is goed om in een rouwgroep verder aan jouw afscheid te werken door in gesprek te gaan met lotgenoten die voelen en begrijpen wat jij meemaakt.

11 August 2012 — 12 August 2012
Summerschool Weekend medidatie & mindfulness

Deze beoefening geeft je o.a. kracht en helpt rust te brengen in het dagelijkse tumult. Het draagt bij aan een innerlijk welzijn, innerlijke rust en een heldere geest.

Het levert je veerkracht, zelfvertrouwen en een nieuwe kijk op jezelf en je leven op. We richten een weekend in op 11/12 AUGUSTUS samen met Johanna van der Schaft.

In de workshop worden je diverse meditatie vormen aangereikt om te ervaren en onderzoeken welke vorm het beste bij jou past. Met elkaar mediteren, in een groep, draagt bij aan het versterken van je meditatie beoefening.

18 August 2012
Swapping

Swapping is the new shopping! Op een Swapping komen modebewuste vrouwen samen om hun miskopen te ruilen voor items van anderen.

24 August 2012 — 25 August 2012
zomerse inspiratie: "Authentiek en krachtig presenteren"

Het huis dat authenticiteit en inspiratie in zich draagt is trouw aan zichzelf en organiseert tijdens de zomermaanden een unieke opleiding:

“AUTHENTIEK EN KRACHTIG PRESENTEREN”
24 & 25 augustus 2012

24 August 2012 — 25 August 2012
Authentiek en krachtig presenteren

Het huis dat authenticiteit en inspiratie in zich draagt is trouw aan zichzelf en organiseert tijdens de zomermaanden een unieke opleiding.

04 September 2012
exclusieve TRY OUT > Bel Ayre * Tanti cuori, tanti dolori

Het barokensemble Bel Ayre werd opgericht in de zomer van 2010. Onbekommerd en spontaan groeide de groep, gedreven door de passie en het talent van de muzikanten en de enthousiaste reacties van het publiek.

Vandaag slaat Bel Ayre ook internationaal haar vleugels uit. De uitnodiging van het prestigieuze Venetian Centre for Baroque Music, om twee Venetiaanse programma’s samen te stellen voor hun zomerseizoen 2012, is wat dat betreft ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt...

En dat moment willen we graag in stijl met U delen!

05 September 2012 — 29 September 2012
Casa Bacardi

http://happaert.f.mrhenry.be/files/618/original/Afbeelding 3.png?1348579886'Dont judge a bookshop by its cover.'
Beoordeel een boekenwinkel niet op zijn cover.
Het staat te lezen op de vitrine van een nieuwe vintage boekenwinkel.

18 September 2012
Durftevragen omdat vragen stellen werkt!

Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Je wilt iets voor elkaar krijgen maar je weet niet hoe ?

Durftevragen kan je daarin helpen en laten lukken wat jij echt wilt...

03 October 2012
PSA Belgium - Personal Branding voor Sprekers

http://happaert.f.mrhenry.be/files/619/original/474532_252781281479430_241414969_o.jpg?1348580183Beste enthousiasteling van het gesproken woord
Terwijl we na een deugddoende zomer(-vakantie) genieten van een prachtige ‘Indian Summer’ komt het bedrijfsleven helemaal terug in actie. Dus is het ook tijd om de motor van het sprekersgebeuren in België terug aan te zwengelen.

14 October 2012
Concert BOX exclusieve avant-premiere LE GRAND BI

Een groep artiesten uit Parijs doet een beroep op de unieke, barokke klankwereld van BOX voor de uitvoering en opname van een 13-delige liedcyclus.

19 October 2012
TEDx DRY RUN

http://happaert.f.mrhenry.be/files/662/original/GetInline.jpg?1349194145Would you like to attend the practice sessions held on the eve of TEDx Flanders on 19 October in Antwerp? Simply register via info@huishappaert.com to secure your place and discover the people behind each talk. We’ll put a drink for you on ice.

21 October 2012
From the attic of Ann Huybens


http://happaert.f.mrhenry.be/files/661/original/276860_355895341160739_1919475196_n.jpg?1349193512Stock sale of wedding dresses & party outfits + Expo

Proceeds will go to pro-women projects by Dr Marleen Temmerman.

Opening: 2pm to 7pm

For more info: www.annhuybens.com or via info@annhuybens.com

25 October 2012
19 u Vernissage of the exhibition Jacqueline Devreux untill 27/1/2013

http://happaert.f.mrhenry.be/files/659/original/arton4322.jpg?1349192961Exhibition Jacqueline Devreux

Jacqueline Devreux’s canvases often resemble tarnished and faded photos from family albums. But don’t be fooled: photos of children and young girls may indeed form the basis for her paintings but in each case, the original image is processed, deconstructed and reconstructed anew. And the more changes she makes, the more intense is her search for the inner reality behind the face.
 
Start: 7pm

In collaboration with Art and Advice / Cultural Embassy


07 November 2012 — 26 January 2013
Polymagie pop up bar Kleine Markt 4-6 ism het Huis Happaert

Het recent opgerichte collectief Polymagie ging op 7 november van start met een pop-up bar in de hippe Antwerpse Kammenstraat. 

Men mag zich aan meer verwachten dan slechts een gezellige bar. Zo zal de ruimte volledig worden vormgegeven met kunstobjecten en ontwerpen van jonge, maar bovenal getalenteerde designers. Het collectief kiest er bewust voor om een platform te zijn waar lokaal talent werk kan tentoonstellen. Meer nog, alle objecten zullen na afloop van het project te koop aangeboden worden en dat gaat gepaard met de gezelligheid van een drankje en een hapje.

07 November 2012 — 09 November 2012
Verhuur volledige dagen

prive event

11 November 2012
Privaat event 16u
22 November 2012
FLY IN Lecture by Katrin Derboven on grief and loss anno 2012.

An interactive lecture on mourning and loss in 2012.

Every day, we bid farewell to people and things until a major loss comes our way. What does it mean, however, to mourn in the 21st century? How do people mourn? What does a mourning process involve? What are the most prevalent myths surrounding mourning? What can we learn from mourning and parting? What tendencies are noticeable in mourning? How should one deal with people in mourning? A whole host of questions that may crop up during this lecture. Your own questions are also welcome during proceedings.

Start: 8pm, followed by a reception and networking opportunities.

28 November 2012
Toonmoment november Jacqueline Devreux

Meet & greet met kunstenares Jacqueline Devreux, die momenteel tentoonstelt in het Huis Happaert.

We zijn de hele dag open vanaf 10u tot 22u. We serveren je graag van 16u tot 19u Limburgse Vlaai met koffie. Een seintje mag op info@huishappaert.com

U kan deze tentoonstelling op afspraak nog bezoeken tot 27 januari.

01 December 2012
Classical concert by pianist Vitaly Pisarenko

http://happaert.f.mrhenry.be/files/505/original/pisarenko_800_800.jpg?1347446213 The Russian pianist Vitaly Pisarenko (1987) is coming to Happaert House. Pisarenko won First Prize at the 8th International Franz Liszt Piano Competition in Utrecht in April 2008. His busy global tour began the day after the final with a performance at the Amsterdam Concertgebouw together with the Radio Philharmonic Orchestra conducted by Damian Iorio. 

Vitaly performed in front of a live audience for the first time at the age of 6. Following his musical training at the music academies of Kiev and Karkhov, he began studies at the State Conservatorium in Moscow in 2005 under Professor Yuri Slesarev. At the same time, he began post-academic training at the Rotterdam Conservatory of Music (Codarts) under Aquiles Delle Vigne.

27 December 2012
Stille Dag zet je intenties voor 2013 met een vision board

Workshop van 9.30-17u

Meer info en inschrijven op www.stilledag.be

28 December 2012
Toonmoment december Jacqueline Devreux

http://assets.huishappaert.com/files/732/original/58392683.jpg?1355153632

Vrijdag 28 december 16-19u

Even tot rust komen in de kerst en nieuwjaarsdrukte bij de indrukwekkende portretten van Jacqueline Devreux.

29 December 2012 — 31 January 2013
Fotograaf Stefaan Willaert pop up vitrine expo Kleine Markt 8
Hij is kok van opleiding maar werkt sinds een jaar in de haven. Hij heeft een diepgaande liefde voor grafische beeldvorming en fotografie in het bijzonder.
Stefaan tracht de rauwe gevoelens te vangen die het dorp Doel en zijn omgeving oproepen door middel van digitale foto's, die hij zo puur mogelijk tracht te brengen. Daarom zijn de meeste foto's in zwart-wit afgebeeld.

Het huis Happaert geeft de mogelijk aan opkomende jonge ondernemers en kunstenaars in aanpalende ruimtes om hun inspirerende projecten vorm te geven.

29 December 2012 — 04 February 2013
Geert Verbruggen 'CANDY WAR' pop up vitrine expo Kleine Markt 10

Hij schildert, danst, verhuurt een trendy dakappartement en runt een Bed & Breakfast. Reden genoeg om hem als talentvol te beschouwen en hem de vraag te stellen of hij zich in onze POP UP VITRINE wilde nestelen voor een tijdje. Tot 4 februari exposeert hij in onze POP UP VITRINE op de Kleine Markt 10. Loop er zeker eens langs!

Het huis Happaert geeft de mogelijk aan opkomende jonge ondernemers en kunstenaars in aanpalende ruimtes om hun inspirerende projecten vorm te geven.

10 January 2013
Private event
11 January 2013
Private event
16 January 2013
Musica & Poetica Voorkempen 18u
18 January 2013
Durftevragen (Dare to Ask) 13u

http://assets.huishappaert.com/files/733/original/Schermafbeelding 2012-12-10 om 16.43.04.png?1355154246

Durftevragen enables those things to work that you want to work.

You want to achieve something in particular but don’t know how?

Durftevragen can help and make the things you want to work, work.

 

25 January 2013
Private 17u
28 January 2013
Private event 18u
29 January 2013
Private event 18u
30 January 2013
Boekpresentatie Coaching Square Private event 16u
31 January 2013
Finissage Tentoonstelling Jacqueline Devreux 19u

U bent van harte uitgenodigd op deze finissage van onze eerste tentoonstelling met Jacqueline Devreux in het Huis Happaert.

Met een drankje kunnen we nog voor een laatste keer genieten van deze indrukwekkende portretten.

http://assets.huishappaert.com/files/734/original/IMG_1339.JPG?1355154849

07 February 2013
Private event 18u
08 February 2013 — 22 February 2013
Julie Scheurweghs pop up vitrine expo Kleine Markt 10 with the kind support of het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/738/original/Afbeelding 3.png?1360074632

Julie Scheurweghs makes penetrating images. Her photos are meticulously composed scenes in which people, animals and objects find one another in a state of quieting. A stack of pillows becomes a soft column, bodies are presented like sculptures, rising bubbles from a soluble aspirin are frozen in a glass of water. Ever-present themes are the fragility of the human body, the beauty of the banal and the paradoxes of life.

08 February 2013 — 11 April 2013
Exhibition Tom Liekens
http://happaert.f.mrhenry.be/files/660/original/2808868162.jpg?1349193267Liekens' oeuvre consists of monumental paintings with a specific visual style. A recurring theme in his work is nature seen in an artificial context, such as in zoos and natural history museums. He depicts, for instance, fragments of winter gardens, subtropical aquariums, stuffed animals and prehistoric skeletons. His recent work is inspired by the exoticism of the 19th century and the fascination of the citizenry of the time for ‘the strange’.09 February 2013 — 09 March 2013
Ce ci n.est pas une galerij Kleine Markt 4 with kind support of het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/737/original/Afbeelding 8.png?1360074301

Despite being steeped in history, Happaert House is also a location with a keen eye for upcoming trends and local entrepreneurs. The spaces it still has at its disposal at Kleine Markt, for example, have been given to people who help shape and support this idea with their art, ideas or concepts. Formerly the Polymagie, now known as Ceci n’est pas une galerie.

13 February 2013
Private event
19 February 2013
Private event Musica & Poetica
20 February 2013
Durftevragen 13u

http://assets.huishappaert.com/files/735/original/Durftevragen logo 300x300.jpg?1355919973

Durftevragen maakt het mogelijk om te laten lukken wat jij wilt dat lukt.

Je wilt iets voor elkaar krijgen maar je weet niet hoe ?
Durftevragen kan je daarin helpen en laten lukken wat jij echt wilt...

21 February 2013
FLY IN Lecture by Raf Jespers on Big Brother in Europe

Do you have secrets? That’s what you thought! Because Big Brother is watching you! Governments, companies, advertising jocks: they all know how to find their way into your private life.

http://happaert.f.mrhenry.be/files/536/original/BigB_6.jpg?1347448788

23 February 2013
Private event
23 February 2013
Private event 18u
25 February 2013 — 27 February 2013
Private event
26 February 2013 — 27 February 2013
Private event
09 March 2013
Private event 18:00
10 March 2013 — 10 April 2013
Barbara Bervoets 'O Beloved Belgium' Pop-up Window Expo (Kleine Markt 6)

http://assets.huishappaert.com/files/1233/original/211074_465306146874711_1753683888_n.jpg?1364325215

Happaert House makes several spaces available for young talent in the most diverse cultural domains.

Barbara Bervoets makes collages of action-painting and her favourite fetish: lace. She uses the lace from her grandmother’s former fabric store. Her works are characterised by freedom, playfulness and sensuality. Her art has an erotic tinge and is ultra-feminine with a healthy dose of self-mockery, obstinacy and passion. Putting erotic fantasies on display is a central theme of her collages. Her work can in that context be categorised as edgy, rock 'n roll, glamorous and nostalgic.

 

14 March 2013 — 10 April 2013
'Les Petits' pop up vitrine expo (Kleine Markt 8)

Happaert House offers room(s) for young talent from a variety of cultural domains.

From 14 to 30 March, Thomas Van de Water, Sophie Van den Keybus and Katty Houtmeyers will join forces to bring you ‘Les petits’.

14 March 2013
Viewing Exhibition Tom Liekens + Concert Guy Van Nueten 7.30pm

Join us for our March Viewing Day with unique try-out concert by pianist-composer, Guy Van Nueten.

Doors open: 7.30pm - Concert: 8 pm - Entry: 6€ - Book now by e-mail: info@huishappaert.com

 

Guy Van Nueten has built up a solid reputation of late as a composer and pianist and this, across a wide variety of styles.

His arrangements can be heard on a number of gold records by such rock legends as dEUS, Admiral Freebee and Daan.

Finissage Tom Liekens Exhibition: 11 April - Doors open: 7.30pm

www.tomliekens.be - www.guyvannueten.be

 

14 March 2013 — 10 April 2013
Stijn Dierckx Pop-up Window Expo (Kleine Markt 10)

http://assets.huishappaert.com/files/1228/original/IMG_3820.jpeg?1363093382

Happaert House makes several spaces available for young talent in the most diverse cultural domains. From 14 March to 10 April, Stijn Dierckx will exhibit in the window at Kleine Markt 10 (open 24 hours a day).

In collaboration with Happaert House. For more information info@huishappaert.com or stijn.dx@telenet.be

 

21 March 2013
FLY IN Hellomydear

http://assets.huishappaert.com/files/739/original/373468_272233229566414_2140882689_n.jpg?1360193803

Most of us are accustomed to sharing all kinds of things that happen to us via social media but not our deepest memories of life stories. For them, the existing sites are too swift and crude, privacy is at the very least dubious and the stories that really matter get snowed in under all the baby photos, advertising and references to Monday-morning-itis.

Karolien Emmers and Sarah Callens noticed this some time ago. They therefore decided to Flanders’ first “intimate media” website: Hellomydear.

26 March 2013
Private event PSA 19:00
29 March 2013 — 31 March 2013
Private event weekend
04 April 2013
Private event Toastmasters 18:00
07 April 2013
Workshop - The Art of Mindful Living with Ilina Abadjieva, Ph.D.

http://assets.huishappaert.com/files/1229/original/Ilina profile picture.jpg?1363738607This workshop will start you down the path towards a more fulfilling life. 
Discover yourself and your many hidden talents, potential and power to change. 
Take control of your wellbeing and happiness.
Learn several practical tools and make concrete steps to improve your health, your relationships, and your personal and professional life!

10 April 2013
Private event Dinnerevents 18:00
11 April 2013
Finissage exposition Tom Liekens

Come and take a last look at the exposition of Tom Liekens, please inscribe: info@huishappaert.com

22 April 2013
Dr. Sketchy's Murder In The Mansion Edition

http://assets.huishappaert.com/files/1231/original/542665_446685688733576_777220164_n.jpg?1364233082Dr. Sketchy's Anti-Art School is een New Yorks tekenatelier voor kunstminnende zielen en iedereen die van tekenen houdt. Glamoureuze burlesque modellen poseren vol ornaat terwijl u schetst. U nipt intussen van een cocktail en een streepje muziek.

Het Huis Happaert opent zijn deuren voor liefhebbers van de tekenkunst en detectives in spé. Vanavond zult u niet alleen schetsen, u zult ook deelnemen aan onze Murder Party, de eerste in een reeks van geheimzinnige avonden in dit duistere decor.

24 April 2013 — 28 April 2013
FFI CONTEMPORARY FASHION DAYS at het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1230/original/logo_contfashiondays13_72dpi_rgb.jpeg?1364230347

From 24 April, shopaholics will have a chance to get their hands on designer pieces from past collections at various locations throughout the Antwerp city centre during the Contemporary Fashion Days.

Those looking to discover young designers won’t be disappointed either! From 25 to 28 April, more than a dozen young designers will be selling their stock items at the FFI pop-up store, which for this edition will be housed in the magnificent Happaert House. The participants: Agathe et ses princes, Atelier ASSEMBLE, AvE, Binôche, C'est quoi la vie?, Clinch, Ellen Verbeek, Elles de Koe, Frankly by Annelies Braeckman, jodevisscher, Juliette Bogers, Karolien Verstraeten, Natacha Cadonici & Van Hongo!

 

 

25 April 2013
CANCELLED / Fly In KATE STOCKMAN - communal grounds for creativity, strategy and trend(R)evolutions

Kate started her own company (at last) to focus all her energy and knowledge to build on change and innovation projects. To be able to work with companies, on projects and above all with people who really want to understand their consumers. To collaborate with them and create future proof campaigns, products and services.http://assets.huishappaert.com/files/730/original/KATE-LOGO-A.jpeg?1354878238


01 May 2013
Private event
08 May 2013
TRY-OUT - IETS NIET - Filosofisch/absurdistisch theater - Bert Haelvoet en Roy Aernouts

Kan een onsuccesvol leven even mooi of zelfs mooier zijn als een leven dat succesvol is? Is het wel echt beter spijt te hebben van iets wat je wel gedaan hebt dan spijt te hebben van iets wat je niet gedaan hebt? Wat is het verschil tussen Iets en Iets Niet? Dat zijn de vragen die gesteld doch mogelijk niet beantwoord worden in ‘Iets Niet’, een absurde dialoog die over Iets gaat. Maar dan Niet. Zoiets.

09 May 2013 — 27 June 2013
Tentoonstelling Peter Jacquemyn & Sigrid Tanghe

http://assets.huishappaert.com/files/1301/original/Peter en Sigrid.jpg?1370260273Peter Jacquemyn is een veelzeelzijdig kunstenaar, beeldhouwt, maakt sculpturen, schetsen en tekeningen en is ook op muzikaal vlak erg actief.
Voor kunstenares Sigrid Tanghe zijn organische gehelen een speeltuin van richtingen, lijnen, vormen en volumes. Ze begeeft zich er graag in om zo een structuur te vinden, en dan nog een, en nog honderd andere…

 

Tijdens de maandelijkse kijkmomenten kan men de tentoonstelling bezichtigen of op afspraak.

09 May 2013
Exhibition Peter Jacquemyn & Sigrid Tanghe

 

http://happaert.f.mrhenry.be/files/658/original/beeld1.gif?1349192585Born in 1963 in Schaerbeek, Peter Jacquemyn currently lives and works in Brakel. He is a multifaceted artist, sculpture, illustrator and drawer and is also active in the domain of music. As a sculptor, he frees his expressionistic sculptures from unformed wood with the help of an axe and chainsaw. His concerts and performances, however, are just as spectacular. With unbridled energy, he passionately wrestles with his double bass - a struggle in which all means are justified: bows (1, 2 or 3), crushed aluminium cans, plastic bags, crumpled paper, mutes, brass instruments, tightened strings, …
As such, Peter can be counted amongst one of Belgium’s most interesting improvisational musicians with a justified international reputation. As a visual artist, he has also been the subject of numerous exhibitions at home and abroad.

09 May 2013 — 09 June 2013
Klaartje Lambrechts pop up vitrine expo (Kleine Markt 4-10)

http://assets.huishappaert.com/files/1236/original/11_112img2588v2.jpg?1366452583The work of the Belgian photographer Klaartje Lambrechts (1976) is characterized by her alluring renderings of human emotions, often woven together into graphic or architectural perspectives. She experiments with different genres, but documentary photography and portraiture stand out the most. Although her visual language evokes a pureness and vulnerability, often it is concealed with cynicism and wit. This tangle of levels is enhanced by the play of light, all captured into one aesthetic composition.

16 May 2013
Fly In Steven Vandenabeele Keynote Email Management: The 7 Deadly Sins

http://assets.huishappaert.com/files/740/original/Schermafbeelding 2013-02-13 om 15.05.55.png?1360764488

It’s painfully clear: too many people send too many e-mails these days. Which often results in chaotic inboxes in which important messages are too often overlooked. And yet, the quantity of mails that you get is to a large extent, something you can control yourself. By sinning against the most basic rules, you only end up boosting the inefficiency of your communication. During his interactive keynote, Steven will reveal the 7 deadly sins of email management. The result: fewer and more relevant emails! That’s what we all want, right?

 

22 May 2013 — 24 May 2013
Nunki - Hanne Torfs 22 & 24 th of may

http://assets.huishappaert.com/files/1235/original/Afbeelding 3.png?1366108045Hanne Torfs studies Performing Arts in Antwerp (Kleinkunst). Last year she has had an exchange project with the Rockacademy of Tilburg (Netherlands) where she has met a bunch of talented artists and skilled musicians. Together they founded the band Nunki. 

By using electronica as well as live instruments, Nunki tells fairylike stories in a very unique way. A cinematographic experience. With her band Nunki, Hanne will be graduating this year at the Conservatory of Antwerp.

She will exhibit her performance five times at different and eccentric locations in Antwerp, including 22 and 24 May in the Huis Happaert. 

26 May 2013
YOU US WE ALL / EXCLUSIEF MATINEECONCERT / BOX nodigt Shara Worden uit / Enkel op uitnodiging

http://assets.huishappaert.com/files/1237/original/Afbeelding 9.png?1367319539YOU US WE ALL is een indie rock opera. Het is een productie van het Antwerpse collectief BOX (o.a. bekend van 'Sága' van Dez Mona), in co-productie met deSingel, Hamburg Summer Festival en het Huis Happaert. 

BOX nodigde deze keer de Amerikaanse componiste, multi-instrumentaliste en zangeres Shara Worden uit (o.a. bekend van de indie rockband My Brightest Diamond, Sufjan Stevens, The National, ...). 

Het collectief BOX is permanente 'artist in residence' in Het Huis Happaert, waardoor de internationale artiesten die het uitnodigt er tijdens het creatie-proces in Antwerpen een warme thuis kunnen vinden. 

01 June 2013
Seizoensdiner zomer - het Huis Happaert - VOLZET

Dit zomers seizoensdiner is reeds uitverkocht! Hou onze agenda in het oog voor de herfsteditie. Smakelijk!

___________________________________________________________________________________________

Wat zegt jou de combinatie geschiedenis, schoonheid, goed gezelschap en lekker eten ?
Wordt je hier helemaal enthousiast van ?

Het Huis Happaert ontvangt je graag tijdens haar culinair seizoensoffensief op 1 juni as.

04 June 2013
Lancering activate.me & workshop 'Snellezen voor journalisten'

Op zoek naar een ontspannende yogales, een hippe naailes of een initiatie natuurfotografie?
Vanaf nu hoef je niet meer op goed geluk te googlen, maar kan je op activate.me terecht. activate.me, een startup uit het Antwerpse, biedt een eenvoudige en overzichtelijke manier aan om cursussen, workshops en op lesgevers te zoeken: van kookworkshops, barista en wijntastings, over stijladvies en shiatsu tot DJen en creatief schrijven.

05 June 2013
Private event 17:00
07 June 2013
Private event 18:00
09 June 2013
Private event 12:00
12 June 2013
Private event 12:00
13 June 2013
Private event 09:00
16 June 2013
Kijkmoment tentoonstelling Peter Jacquemyn en Sigrid Tanghe

http://assets.huishappaert.com/files/1298/original/922785_505576422831663_1556085669_n.jpg?1369725397Het Huis Happaert is een private locatie die te huur is voor evenementen. Om het publiek meer te betrekken bij dit mooie gerestaureerde historische pand organiseren we tentoonstellingen, netwerkevenementen en andere culturele aangelegenheden zodat we u kunnen inwijden in de geschiedenis van deze burgemeesterswoning. Voor informatie info@huishappaert.com of 03/226 66 35

Elke maand organiseren we een kijkmoment waar je een drankje kan nuttigen in ons mooie kader en praten met gelijkgestemden of met de kunstenaars. U bent van harte welkom!

Deuren 14u tot 17u

20 June 2013
Ernst Low met Ja ik kom uit Nederland

http://assets.huishappaert.com/files/1299/original/Afbeelding 8.png?1369839377Veel mensen kennen hem, maar weten niet waarvan? Ze hebben hem op televisie gezien, maar in welke programma’s? “Ik speelde Arno in Thuis,” zegt hij dan met een flauw glimlachje. Dat flauwe glimlachje heeft hij omdat hij vindt dat hij geen acteur is. Sinds zijn vierde wist Löw al wat hij worden ging: M U Z I E K M A N N E T J E

21 June 2013 — 22 June 2013
Private event 12:00
27 June 2013
Verrassingsact Mauro op de finissage van Peter Jacquemyn en Sigrid Tanghe

http://assets.huishappaert.com/files/1303/original/Afbeelding 1.png?1372327758We pakken uit, voor de afsluiting van de tentoonstelling van Sigrid Tanghe en Peter Jacquemyn, met een verrassingsact!

Mauro Pawlowski, allerlei gitaren, zang
Sigrid Tanghe live-projectie
Peter Jacquemyn contrabas, zang

Graag bevestigen via info@huishappaert.com Tot vanavond!

27 June 2013
Finissage tentoonstelling Peter Jacquemyn en Sigrid Tanghe met verrassingsact van Mauro!

Het Huis Happaert is een private locatie die te huur is voor evenementen. Om het publiek meer te betrekken bij dit mooie gerestaureerde historische pand organiseren we tentoonstellingen, netwerkevenementen en andere culturele aangelegenheden zodat we u kunnen inwijden in de geschiedenis van deze burgemeesterswoning. Elk seizoen organiseren we een tentoonstelling.

05 July 2013 — 07 July 2013
Private event weekend
09 July 2013
Durftevragen! Omdat vragen stellen werkt! Interactieve workshop

Durftevragen is gebaseerd op een aantal principes. Dit zijn er een paar: * Mensen vinden het leuk een ander te helpen * Groei begint met geven * Het stellen van de juiste vraag levert het beste resultaat * Waarde uitwisselen genereert zijn eigen energie.

 

12 July 2013 — 14 July 2013
Private event weekend
22 July 2013 — 22 August 2013
Closed due to renovationworks at the House Happaert
30 August 2013 — 31 August 2013
Private event weekend
12 September 2013
Opening tentoonstelling Liliane Vertessen

http://assets.huishappaert.com/files/1304/original/Liliane low.jpg?1376051666Liliane Vertessen heeft zichzelf als beeld op de internationaal podium getild, toch zeker wat West-Europa betreft. Zij staat ver van het romantische klimaat van de provincie waarin ze woont en werkzaam is. Zij portretteert zichzelf onvermoeibaar en daarbij doorloopt ze alle facetten van het vrouw-zijn. Zij schuwt niets: geen romantiek, geen erotiek, geen zelfontluistering, geen optreden in zelf verzonnen decors waarbij het aan diversiteit niet ontbreekt.

21 September 2013
Het Huis Happaert is sponsor van TEDxFlanders 2013

http://assets.huishappaert.com/files/1305/original/389219_579649695401297_727959988_n.jpg?1376052397Een dag die inspireert met opiniemakers van wereldniveau

Op 21 september vindt de xxe editie van TEDx Flanders plaats in de stadsschouwburg in Antwerpen. Conferenties van TEDx worden wereldwijd beschouwd als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren. 

21 September 2013 — 22 September 2013
Private event weekend
05 October 2013 — 06 October 2013
Open Coachdag

http://assets.huishappaert.com/files/1309/original/logo-opencoachdag.jpg?1380031686 Dit jaar openen in hetzelfde weekend als Open Bedrijvendag talloze coaches en instituten hun deuren voor het grote publiek. De bedoeling is coaching toegankelijker te maken, en je verschillende benaderingen te laten ervaren vooraleer je een coach kiest. Ook het Huis Happaert is tijdens dit weekend een plek om je te laten coachen of workshops te volgen.

08 October 2013
Private event 18:00
17 October 2013
Private event 14:00 - 22:00
28 October 2013
Dr. Sketchy's Playboy In The Mansion Edition | Huis Happaert Antwerpen

http://assets.huishappaert.com/files/1307/original/Afbeelding 3.png?1376054048Dr. Sketchy's Anti-Art School is een New Yorks tekenatelier voor kunstminnende zielen en iedereen die van tekenen houdt. Glamoureuze burlesque modellen poseren vol ornaat terwijl u schetst. U nipt intussen van een cocktail en een streepje muziek.

31 October 2013
FLy In Anne-Aymone Bourgois - Influence: a skill you can learn

http://assets.huishappaert.com/files/1078/original/Schermafbeelding 2013-02-21 om 16.16.18.png?1361459810We hebben allemaal al voor uitdagingen gestaan… In onze organisatie moet er bijvoorbeeld een nieuw programma rond kwaliteitsverbetering ingevoerd worden. Al uw inspanningen ten spijt merk je na een half jaar dat het bijna niks heeft opgeleverd.
Op privé vlak voer je al jaar en dag een verbitterde strijd tegen overtollige kilo’s. Wat je ook doet steeds herval je weer in je oude patroon en je bent het levende bewijs van het jojo effect.
Thuis is je oudste zoon zwaar aan het puberen. Zijn nieuwste vrienden lijken een stel griezels die elk gevoel voor beschaving zijn kwijtgeraakt en zo past uw zoon beter bij een andere familie thuis dan bij het jouwe. U probeert op hem in te praten, hem te overtuigen, probeert hem zelfs om te kopen… maar niks werkt in tegendeel

31 October 2013
Private event 09:00 - 14:00
09 November 2013 — 10 November 2013
Private event weekend
12 November 2013
Presentatie dichtenbundel Geert Briers en kijkmoment tentoonstelling met Liliane Vertessen

http://assets.huishappaert.com/files/1401/original/Cover2.jpg?1381851209

Een avond vol verleidingen, liefdesgedichten en kunst.
Meet & greet met Geert Briers en Liliane Vertessen.

Uitgeverij P over Rots me in al je brandingen:“De lijven kronkelen in Geert Briers’ poëzie, ze zweten, blozen, lonken. Ver staan ze van de gebeeldhouwde idealen, geen Apollo’s in zijn werk. Ze hebben pijn en delen het uit, ze snijden fruit. Bijna ontdaan van geest laat deze lichamelijke poëzie zijn emoties rechtstreeks vanuit het vlees opgroeien. Sensueel, doordrongen van een extatische levenslust. De tongen staan niet stil, de pen kribbelt, prikt en krast tot het iedere centimeter vel heeft gedicht. Toch laat de auteur zich niet tot sentimentaliteit of zinloze erotiek verleiden. Zijn prikkelende benadering van het ondermaanse is een verademing voor wie wel van lijfelijkheid, maar niet van hersenloosheid houdt.”

17 November 2013
Private event 15:00
23 November 2013 — 24 November 2013
Private event weekend
25 November 2013 — 26 November 2013
Private event 2 daagse
30 November 2013
SEIZOENSDINER herfst - het Huis Happaert = VOLZET

http://assets.huishappaert.com/files/1306/original/Afbeelding 4.png?1376053761Wat zegt jou de combinatie geschiedenis, schoonheid, goed gezelschap en lekker eten ?
Wordt je hier helemaal enthousiast van ?

Het Huis Happaert ontvangt je graag tijdens haar culinair seizoensoffensief op. 

Kijk ook naar de andere seizoensdata.

04 December 2013 — 06 December 2013
Meet & Greet - RESIDENTIE Liliane Vertessen

http://assets.huishappaert.com/files/1407/original/130912_ANT_HH_LilianeVertessen_034.jpg?1385768806

"Onschuldig meisje, verleidster, vamp of star ... Liliane Vertessen is het allemaal, met haar authentieke kunst als één groot zelfportret."

Voor de kunstwerken die ze portretteert in het Huis Happaert heeft Liliane zich laten inspireren door de kleuren en tegenstellingen die er in het huis te vinden zijn. 

Ben je nog niet bent komen kijken, dan is het nu de moment! Liliane logeert 4, 5 en 6 december in het Huis Happaert en nodigt je graag uit op de koffie.

05 December 2013
TEDxWomen@Flanders

http://assets.huishappaert.com/files/1403/original/TEDxWomen2013_Black728x197_003HH.jpg?1384728064

SHARING INSPIRING STORIES

A TEDxWomen event is a TEDx event featuring the webcast of TEDWomen -- a one-day event curated by TED and Pat Mitchell. This year, TEDWomen will take place on December 5th, 2013 in San Francisco. 

07 December 2013 — 08 December 2013
Private weekend
10 December 2013
Private event
12 December 2013 — 13 December 2013
Private event
14 December 2013
Private event
15 December 2013
Private event (optie)
16 December 2013 — 15 December 2013
Private event
18 December 2013
Private event
25 December 2013
Private event
27 December 2013
Stille Dag

http://assets.huishappaert.com/files/1405/original/IMG_3444.jpeg?1385574287 De Stille Dag begint zo langzaamaan een traditie te worden. Een traditie waar wij elk jaar weer naar uitkijken.

Na de drukke Kerstdagen gevuld met ontmoetingen, familie, feesten.. en net een paar dagen voor het nieuwe jaar met feestgedruis kan beginnen, kies je voor een dag van stilstaan en reflectie. Ver van het koude winterweer, weg van de drukte die de feestperiode meebrengt, trekken we ons terug in de stijlvolle ruimtes rond de open haard. We gaan individueel aan de slag, laten het voorbije jaar de revue passeren, zetten intenties voor 2014 en creëren een vision board.

Het heeft iets magisch als je in stilte, samen met anderen, je wensen en dromen in beeld brengt.

28 December 2013
Manifesto dag

http://assets.huishappaert.com/files/1406/original/5a48c71d1179aa752e8f6c75fdab682b.jpg?1385574869

Creëer voor 2014 je eigen MANIFESTO!

Wil je graag jouw visie communiceren naar een breder publiek? Neem dan deel aan de inspirerende dag op 28 december in het Huis Happaert en creëer je eigen Manifesto!

We trekken ons terug in de stijlvolle ruimtes rond de open haard, gaan individueel aan de slag en genieten we van een boeiende dag in gezelschap van inspirerende en enthousiaste mensen.

Het heeft iets magisch als je in alle rust, samen met anderen, onder woorden brengt waar jij voor staat..

Je kan een Manifesto maken voor je persoonlijke leven, maar ook voor je bedrijf (in plaats van mission statement bijvoorbeeld), of wellicht is dat voor jou zelfs hetzelfde.

01 January 2014 — 04 January 2014
Private event 4 daagse
13 January 2014
Private event (optie)
14 January 2014
Private event 09:00 (optie)
15 January 2014
Durftevragen voor ondernemers

http://assets.huishappaert.com/files/1410/original/durftevragenlogo350.jpg?1389026775

 Durftevragen heeft verschillende werkvormen ontwikkeld waarbij mensen bij elkaar komen met een specifieke vraag of een droom, wens, project. Dit kan gaan over professionele of persoonlijke uitdagingen. Het uitgangspunt is dat wij allemaal heel veel waarde over hebben. Wat is dan die waarde? Dit kunnen fysieke dingen zijn maar ook kennis, relaties, inzichten, .... Door een vraag te stellen aan de groep mensen die bij elkaar is gekomen openen de mogelijkheden zich.

Een proces van geven en ontvangen ontvouwt zich dan. Er ontstaan verbindingen tussen mensen en ideeën. Durftevragen faciliteert dit proces van verbinden. Het resultaat is dat mensen na een durftevragen open workshop naar huis gaan met een flipchart gevuld met kennis.

15 January 2014
Private event 17:00
16 January 2014
Private event 18:00 PSA
16 January 2014
Private event
17 January 2014
Private event 18:00
18 January 2014
Nieuwjaarsfeest buren van het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1408/original/Afbeelding 4.png?1385769176

S A V E * T H E * D A T E 

Meer informatie volgt!

22 January 2014
Projecttentoonstelling F.man Vernissage

http://assets.huishappaert.com/files/1421/original/Afbeelding 17.png?1390210153

Dat we een inspirerende buurt hebben rondom het Huis Happaert, dat wisten we. Maar dat er zo veel creatieve zielen rondomrond wonen, dat is nieuw voor ons!

We ontvangen schilderes F.man, kom zeker eens binnen springen.

24 January 2014
Private event
25 January 2014
Private event 18:00
03 February 2014
Private event 18:00
04 February 2014
P-ART, een avond van electrificerende opwinding door Geert Briers over F.man

http://assets.huishappaert.com/files/1420/original/Afbeelding 17.png?1390210110Meet & greet - F.man met poëtische kijk op haar werk door Geert Briers

De tintelende schilderijen van F.man ontlokken gedreven poëzie. De nieuwe gedichten van Geert Briers op de uitdagende muziek van Aarn Van Severen

05 February 2014
SEIZOENSDINER WINTER

http://assets.huishappaert.com/files/1422/original/1510864_618132208242750_216297675_n.jpg?1390210516Wat zegt jou de combinatie geschiedenis, schoonheid, goed gezelschap en lekker eten?
Wordt je hier helemaal enthousiast van ?

Het Huis Happaert ontvangt je graag tijdens haar culinair seizoensoffensief ism met LOES & KRIKKE van COLONIA

06 February 2014
Private event (optie)
07 February 2014
Durftevragen! Omdat vragen stellen werkt! Interactieve workshop

http://assets.huishappaert.com/files/1297/original/durftevragenlogo350.jpg?1369327312Durftevragen heeft verschillende werkvormen ontwikkeld waarbij mensen bij elkaar komen met een specifieke vraag of een droom, wens, project. Dit kan gaan over professionele of persoonlijke uitdagingen. Het uitgangspunt is dat wij allemaal heel veel waarde over hebben. Wat is dan die waarde? Dit kunnen fysieke dingen zijn maar ook kennis, relaties, inzichten, .... Door een vraag te stellen aan de groep mensen die bij elkaar is gekomen openen de mogelijkheden zich.


Een proces van geven en ontvangen ontvouwt zich dan. Er ontstaan verbindingen tussen mensen en ideeën. Durftevragen faciliteert dit proces van verbinden. Het resultaat is dat mensen na een durftevragen open workshop naar huis gaan met een flipchart gevuld met kennis.

 Start workshop om 14u Einde voorzien rond 17u

13 February 2014
Private event
14 February 2014
Private event
15 February 2014 — 16 February 2014
Private event weekend
17 February 2014
Private event
20 February 2014
WIFTY TALK

http://assets.huishappaert.com/files/1438/original/1506812_632934036762567_2036507246_n.png?1392550250Ben jij single of bijna single? Of je kent vrouwen die klaarstaan om (opnieuw) te gaan daten en date-proof tips zeker kunnen gebruiken. Kom dan zéker naar onze WIFTY TALK op 20 februari. 

HOE (OPNIEUW) DATEN?

21 February 2014
Private event
23 February 2014
Concert Loge 35 - Jan Depreter & Wouter Vercruysse

http://assets.huishappaert.com/files/1426/original/Afbeelding 21.png?1390580912

Met hun Duo Arpeggione wagen Wouter Vercruysse en Jan Depreter zich aan een primeur. Al acht jaar maken ze plannen om samen op te treden. Voor Loge 35, het labo voor kamermuziek, bundelen ze nu voor het eerst hun krachten als kamermuziekensemble.

27 February 2014
Private event (optie)
06 March 2014
Bloggingbusiness workshop

http://assets.huishappaert.com/files/1439/original/1779181_630624960326808_684079004_n.jpg?1392550714Workshops over de technische en zakelijke kant van bloggen.

Krijg alle kennis die je nodig hebt om jouw blog in de must read lijstjes te laten verschijnen.

12 March 2014
private event (optie)
12 March 2014
FLY IN MAART 'Het blije antwoord op de crisis' van Geert Kimpen

Geert Kimpen geeft je een blij antwoord op de crisis, daarom kom vooral... en deel met ons waar het echt over gaat.

Ontdek de spectaculaire groei van de 'Basta'-beweging, geïnspireerd door Geert's gedachtegoed.

14 March 2014
Private event (optie)
16 March 2014
Finissage tentoonstelling F.man

http://assets.huishappaert.com/files/1419/original/Eeuwige Liefde juiste kleur_klein.jpg?1390210042LUMEN DE LUX(E)

F.man exposeerde op Art Gent, Dublin en Miami. Stelde haar KeyGate tentoon op het Grimaldi Forum in Monaco. Wordt in het voorjaar 2014 artist-in-residence in Liwa, gevolgd door een expositie in Abu Dhabi. Staat voor 30 jaar exposities in binnen- en buitenland. In Huis Happaert toont F.man zich in duplio. Enerzijds ziet u haar realistische portretten – een visuele, haast therapeutische representatie van pure schoonheid en eeuwige liefde – en anderzijds haar figuratieve werken, die bij UV-licht een tweede beeldenstorm verbergen en door hun luminiscentie in het donker nog een derde dimensie onthullen. Verrassend, innovatief, speels, maar vooral: herkenbaar. Want: nothing is what is seems.

17 March 2014
Private event (optie)
19 March 2014
private event (optie)
20 March 2014
Lentetentoonstelling 'FABELS' met Albert Pepermans een ode aan Hugo Claus

http://assets.huishappaert.com/files/1418/original/beeldfabels_klein.jpg?1390209812In 1990 en 1995 realiseerden Hugo Claus en Albert Pepermans samen drie projecten. De werken die daaruit voortkwamen, zijn nu voor het eerst samen te zien in een reeks ‘guerrillatentoonstellingen’.Daarnaast herneemt en herwerkt Pepermans de thema’s en de beelden uit de drie projecten in een nieuw tableau, bestaande uit zestig werken, en in een boek. 

23 March 2014
Cortege d' amour
28 March 2014
Durftevragen! Omdat vragen stellen werkt! Voor ondernemers!

Durftevragen een interessante combinatie van brainstormen * netwerken * inspiratieboosting!

Durftevragen de makkelijkste manier om iets voor elkaar te krijgen!

29 March 2014 — 30 March 2014
Private event (optie) trouwbeurs
31 March 2014
private event (optie) Lezing Voka
01 April 2014
Kijkmoment tentoonstelling Albert Pepermans met 'FABELS' een ode aan Hugo Claus

http://assets.huishappaert.com/files/1417/original/Afbeelding 11.png?1390209685In 1990 en 1995 realiseerden Hugo Claus en Albert Pepermans samen drie projecten. De werken die daaruit voortkwamen, zijn nu voor het eerst samen te zien in een reeks ‘guerrillatentoonstellingen’.Daarnaast herneemt en herwerkt Pepermans de thema’s en de beelden uit de drie projecten in een nieuw tableau, bestaande uit zestig werken, en in een boek. 

02 April 2014 — 03 April 2014
Private event 2 daagse
04 April 2014 — 05 April 2014
Private event 2 daagse
14 April 2014
Private event (optie)
20 April 2014
Private event
22 April 2014
private event (optie)
23 April 2014 — 24 April 2014
Private event (optie) 2 daagse
25 April 2014
SEIZOENSDINER met Albert Pepermans

Wat zegt jou de combinatie geschiedenis, schoonheid, goed gezelschap en lekker eten?
Wordt je hier helemaal enthousiast van?

Dan ontvangen we je graag op het volgende lenteoffensief.

01 May 2014
Private event
04 May 2014
Private event
08 May 2014
Private event (optie)
09 May 2014 — 11 May 2014
Artiest in residentie met Albert Pepermans 'FABELS' een ode aan Hugo Claus

http://assets.huishappaert.com/files/1416/original/Afbeelding 9.png?1390209504In 1990 en 1995 realiseerden Hugo Claus en Albert Pepermans samen drie projecten. De werken die daaruit voortkwamen, zijn nu voor het eerst samen te zien in een reeks ‘guerrillatentoonstellingen’. Daarnaast herneemt en herwerkt Pepermans de thema’s en de beelden uit de drie projecten in een nieuw tableau, bestaande uit zestig werken, en in een boek. 

11 May 2014
Finissage lentetentoonstelling 'FABELS' van Albert Pepermans een ode aan Hugo Claus

http://assets.huishappaert.com/files/1413/original/beeldfabels_klein.jpg?1390209362In 1990 en 1995 realiseerden Hugo Claus en Albert Pepermans samen drie projecten. De werken die daaruit voortkwamen, zijn nu voor het eerst samen te zien in een reeks ‘guerrillatentoonstellingen’. Daarnaast herneemt en herwerkt Pepermans de thema’s en de beelden uit de drie projecten in een nieuw tableau, bestaande uit zestig werken, en in een boek. 

14 May 2014
Private event
22 May 2014 — 23 May 2014
Private event
26 May 2014 — 27 May 2014
Private event 2 daagse
13 June 2014
TEDxWomenFlanders Salon

On Friday 13th of June, with the theme "No Fear", tedxwomenflanders launches its first summer tedxsalon! 

Belief & disbelief, fears & superstitions: 
Let's trigger thoughts, engage in conversation and be fortunate in a fascinating evening for the few lucky ones only.

What is a tedxsalon by tedxwomenflanders ?
It’s a unique small scale gathering that allows the TEDx conversation to continue, in person, and that is hosted by tedxwomenflanders at het Huis Happaert, in the center of Antwerp. Free entrance. Prior registration required.

14 June 2014 — 14 July 2014
Gevelrenovatie

http://assets.huishappaert.com/files/1460/original/gevelHH.jpg?1399386763Wij zullen gesloten zijn van 14 juni tot en met 14 juli 2014 wegens gevelrenovatie.

10 August 2014
Espectro event

http://assets.huishappaert.com/files/1480/original/988590be84-ACHTERGROND lgq.jpg?1407252806

Laat je zintuigen zomeren, glooien. Luister naar zwoele timbres op de beat. Laat ze soezen, zinderen, bestrooien. Kijk rond naar menig tafereel en geniet

21 August 2014 — 24 August 2014
Private event / Trouwweekend
30 August 2014
AMUZ - Open masterclass Lorenzo Ghielmi
http://assets.huishappaert.com/files/1481/original/Amuz.png?1407254355

De Italiaanse organist en klavecinist Lorenzo Ghielmi geeft – aansluitend op zijn recital tijdens Laus Polyphoniae – een masterclass aan jonge, talentvolle klavecinisten en organisten. 

Voor gevorderde klavecinisten en organisten

31 August 2014
Cultuurmarkt Vlaanderen

http://assets.huishappaert.com/files/1482/original/Schermafbeelding 2014-08-05 om 18.11.45.png?1407255168

Op zondag 31 augustus 2014 palmt de Cultuurmarkt van Vlaanderen opnieuw de Antwerpse binnenstad in met een culturele infomarkt en live optredens. 

Wij zijn van de partij!

Kom ons bezoeken op de markt of pik een concertje mee in het Huis Happaert: Klarinetensemble Solido - Barbara Eva Ardenois - Alcea Kwartet - Fernando Gonzalez - Salon des XX - RedHerring of een drink gezellig een drankje in ons authentiek kader.

03 September 2014
Private Event / OPTIE Seminarie
06 September 2014 — 07 September 2014
Private event / OPTIE Vrijgezellenweekend
09 September 2014
Private event / 18:00 - 22:00
11 September 2014
Private event / OPTIE meetingrooms
13 September 2014
Private event / Trouwfeest
15 September 2014
Private event / OPTIE dealer incentive
20 September 2014
Private event / Teambuildingnamiddag
21 September 2014
Opening herfsttentoonstelling Sónia Aniceto

http://assets.huishappaert.com/files/1484/original/Schermafbeelding 2014-08-05 om 19.44.10.png?1407260704
Het Huis Happaert is een gerenoveerde 16de eeuwse burgemeesterswoning die heden open staat voor al uw evenementen. Voor informatie over mogelijkheden en verhuur: info@huishappaert.com of 03/226 66 35

Om het huis aan het grote publiek open te stellen organiseren we vanuit het Huis Happaert eigen tentoonstellingen, lezingen, concerten en netwerkevenementen, hou onze agenda in het oog of volg onze facebookpagina

Voor de najaarstentoonstelling nodigen we Sonia Aniceto uit om haar werk tentoon te stellen van 21 september tot 9 november.

24 September 2014
Concert Zware Metalen 2.0

http://assets.huishappaert.com/files/1505/original/Schermafbeelding 2014-09-05 om 17.39.49.png?1409931693

“Een zoektocht naar de schoonheid voorbij de wall of sound, duiveluitdrijvers unplugged !”

Aanwezigheid enkel gastenlijst via inschrijving per mail: info@huishappaert.com. Plaatsen zijn beperkt!

26 September 2014
Private event / OPTIE Presentatie
29 September 2014
Private event / OPTIE Diner
04 October 2014
Re-vernissage Sonia Aniceto

http://assets.huishappaert.com/files/1506/original/Sónia Aniceto gourmandise.jpg?1411822551Is het toeval dat Sónia Aniceto’s werk barok is, als we weten dat die term van oorsprong portugees is ? « Barroco » betekent immers letterlijk « onregelmatig gevormde parels ». Bij het kijken naar het werk van Sōnia valt meteen ook een zekere onregelmatigheid op. Het is een mix van bijna klassieke schilderkunst, letterlijk doorweven met textiel die voortkomt uit een familietraditie en gevoed door invloeden die zij meer dan waarschijnlijk ontwikkelde toen ze destijds voor de Koninklijke Muntschouwburg werkte. Een vermenging van stijlvormen die meerdere interpretaties uitlokt.

05 October 2014
Private event / Trouwfeest
07 October 2014
Private event / OPTIE Rondleiding in het Huis Happaert 13:00 - 16:00
12 October 2014
Private event / Verjaardagsfeest
13 October 2014
Infosessie Optima
14 October 2014
Fly In Herman Maes rond blogging - netwerkevenement

http://assets.huishappaert.com/files/1485/original/Herman-Maes-Dailybits.jpg?1407260813

Bloggen hoe doe je dat?

Het concept van bloggen is er al vele jaren. Waar sommigen dit als een voorbijgaande hype hadden bestempeld, zijn bloggers net belangrijker aan het worden als opiniemakers en brug tussen merken en consumenten.

17 October 2014
Private event / Vereniging voor Academici
18 October 2014
Kunstenaarsdiner met Sonia Aniceto

http://assets.huishappaert.com/files/1508/original/Sónia Aniceto gourmandise.jpg?1411824813Portugees diner + concert “com-tradiçao”.
Inschrijven verplicht. Plaatsen beperkt. Stuur een email naar info@huishappaert.com. Voor andere kijkmomenten, hou onze agenda in het oog. www.huishappaert.com

* Zaterdag 4 oktober: “re-vernissage“ van 16u tot 20u met koffie en portugese patisserie
* Woensdag 22 oktober: workshop The Big Draw van 19u tot 22u met Sonia Aniceto et Sophie Vanhomwegen + “meet and greet“ met de kunstenaar van 16u tot 18u
* Vrijdag 7 november: finissage met verrassing om 19u

21 October 2014
Private event
22 October 2014
Meet & greet + workshop met Sonia Aniceto en Sophie Vanhomwegen (AFGELAST)

http://assets.huishappaert.com/files/1507/original/Schermafbeelding 2014-09-27 om 15.09.12.png?1411823722Workshop The Big Draw van 19u tot 22u met Sonia Aniceto en Sophie Vanhomwegen 
+ “meet and greet“ met de kunstenaar van 16u tot 18u

Is het toeval dat Sónia Aniceto’s werk barok is, als we weten dat die term van oorsprong portugees is ? « Barroco » betekent immers letterlijk « onregelmatig gevormde parels ». Bij het kijken naar het werk van Sōnia valt meteen ook een zekere onregelmatigheid op. Het is een mix van bijna klassieke schilderkunst, letterlijk doorweven met textiel die voortkomt uit een familietraditie en gevoed door invloeden die zij meer dan waarschijnlijk ontwikkelde toen ze destijds voor de Koninklijke Muntschouwburg werkte. Een vermenging van stijlvormen die meerdere interpretaties uitlokt.

22 October 2014
Private event / De Hoge Muts
23 October 2014
Participatie THE BIG DRAW - DR. SKETCHY (VOLZET)

http://assets.huishappaert.com/files/1504/original/Schermafbeelding 2014-09-05 om 14.50.05.png?1409921569

De tweede Belgische editie van The Big Draw is in aantocht: van 22 t/m 26 oktober palmen we Antwerpen in met dit grote tekenfeest. Na de eerste succesvolle editie in Gent (2013) zet KUNSTWERKT in samenwerking met Antwerpse partners ‘The Big Draw Antwerpen’ op.

 

23-10-14 | DR. SKETCHY’S FETISH EDITION | HET HUIS HAPPAERT ANTWERP

24 October 2014
Private event
25 October 2014
Private event / Trouwfeest
01 November 2014 — 02 November 2014
Private event / Beurs
04 November 2014
Private event / Rondleiding in het Huis Happaert 10:00 - 13:00
06 November 2014
Private event / Rondleiding in het Huis Happaert 14:00
07 November 2014
Finissage wintertentoonstelling Sonia Aniceto

http://assets.huishappaert.com/files/1498/original/SA invitation right.jpg?1409917355

* Zaterdag 18 oktober 19u Portugees diner + concert “com-tradiçao”. Inschrijven verplicht. Plaatsen beperkt. Stuur een email naar info@huishappaert.com.

* Woensdag 22 oktober: workshop The Big Draw van 19u tot 22u met Sonia Aniceto et Sophie Vanhomwegen + “meet and greet“ met de kunstenaar van 16u tot 18u

* Vrijdag 7 november: finissage met verrassing om 19u. Voor andere kijkmomenten, hou onze agenda in het oog.

 


   

08 November 2014 — 09 November 2014
Poeziebordeel weekend

http://assets.huishappaert.com/files/1483/original/poeziebordeel 4.jpg?1407259637Denk sensueel. Denk broeierig. Denk intiem. Het Poëziebordeel plaatst dichters, of beter gezegd, hun stoute alter ego’s,  in het weelderig interieur van een fin de siècle bordeel. In privé-lezingen geeft elke dichter van lichte zeden zijn of haar meest intieme delen - woorden – bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaise longues, terwijl dansers en muzikanten de wachtende klanten vermaken. Kortom: performance art in een liederlijk totaalconcept. Poëzie gedrenkt in een wellustige avond.

Poëziebordeel is gewaagd, suggestief en plezierig. Wanneer is de laatste keer dat u zo sprak over poëzie?

14 November 2014 — 16 November 2014
Private event / Weekendverhuur
18 November 2014
Private event OPTIE / Vergadering Duval Branding
18 November 2014
Private event / Verjaardagsfeest
19 November 2014
Opening wintertentoonstelling Annouk Westerling

http://assets.huishappaert.com/files/1486/original/10550922_709029839152986_8817563980178533502_n.jpg?1407261752

Intro door Tom De Mette met aansluitend concert van Suzanne Vermeyen.

Sommige beelden zijn van zo’n sprekende schoonheid dat ze het maagdelijke ideaal van Schoonheid benaderen. Annouk Westerling raakt dat ideaal uiterst subtiel aan in haar nieuw beeldend werk ‘De witte pauw’. Uiterst subtiel… want een pauw, en niet in het minst een witte pauw, tooit zich in potsierlijkheid.

En potsierlijkheid staat de idee van schoonheid in haar meest bare, maagdelijke vorm, in de weg.
(Dr. Tom De Mette Brussel, 22 oktober 2013)

23 November 2014
Concert Zware Metalen 2.0

http://assets.huishappaert.com/files/1514/original/10436172_10152749678484591_3913880876988620250_n.jpg?1416600434“Een zoektocht naar de schoonheid voorbij de wall of sound, duiveluitdrijvers unplugged !”

Deuren 19u - Start concert 20u

Aanwezigheid enkel gastenlijst via inschrijving per mail: info@huishappaert.com. Plaatsen zijn beperkt!

24 November 2014
Private event
27 November 2014
FLY IN - Workshop Hilde Peerlings & Durftevragen

http://assets.huishappaert.com/files/1500/original/hilde peerling.jpg?1409918367NETWERKEVENEMENT MET LEZING - aansluitend voorzien we een drankje + workshop Durfttevragen olv Katrin Derboven

Wat is jouw plan van aanpak voor 2015 ?

Een niet te missen workshop voor starters, zelfstandigen of geïnteresseerden die hun zaak of activiteit boosten voor de toekomst.Opstarten, herprofileren of uitbouwen van je zaak, een krachtig werkinstrument zal je hierbij helpen
Vanuit een praktisch businessmodel helpen wij u bij de belangrijkste kernwaarden : klanten, doelgroep, verkoop, personeel, financieel beleid, marketing

Laureaat Livia Award 2013 en Womed Award finalist 2014 Hilde Peerlings maakt je wegwijs doorheen het businessmodel en zal vanuit haar eigen ervaring voorbeelden geven.

Hoe maak je van je eigen zaak een sterk merk ?

Communicatie en branding, social media, e-marketing, e-commerce komen aan bod (boek : onderneemster zoekt sterk merk) (aanwezigheid van schrijfsters Sara Reymen en Katlijn Voordeckers)

Durftevragen ?!

Tot slot gaan we samen aan de slag met de #durftevragen methodiek om elkaar te ondersteunen in het realiseren van onze doelen.


28 November 2014 — 30 November 2014
Wijnbeurs Ensueño WEEKEND

http://assets.huishappaert.com/files/1515/original/10604731_371016106383584_3135094464760700947_o.jpg?1416601106Wijnproeverij met kunst

Een event vol passie dat nodig is om topproducten te creëren die al onze zintuigen prikkelen. Proef en geniet van wijn en kunst.
Kennis making met nieuwe wijnen met de passionele makers zelf, met hun streven naar perfectie.

28 November 2014
Private event Meeting Het Extratijd Time management Team
02 December 2014
Boekpresentatie De Witte Pauw door Jo Gisekin en het Poeziecentrum

http://assets.huishappaert.com/files/1512/original/1486600_10152801285704591_3600398487263702212_n.jpg?1415878307Voorstelling van de bundel De Witte Pauw door Annouk Westerling met gedichten van Jo Gisekin ism het Poëziecentrum.

Ernest van Buynder leidt in en Frans De Haes geeft toelichting bij de Franse vertaling van de gedichten.

Deuren open 19u - start 19.30u

04 December 2014
Private event Diner
06 December 2014 — 07 December 2014
Private event / Weekendverhuur
09 December 2014
Annouk Westerling - De Witte Pauw - Poezieavond met Inge Braeckman

http://assets.huishappaert.com/files/1501/original/De-witte-pauw.jpg?1409920427Inge Braeckman (1974) is Licentiaat in de Rechtsgeleerdheid en studeerde Germaanse Filologie aan UGent. Na haar studies ging ze als journalist aan de slag voor De Gentenaar en Het Volk, en schreef ze reisverhalen. Sinds 2000 werkt ze als redacteur, vertaler en proofreader. Ze is ook werkzaam als publicist voor onder andere <H>Art Magazine en talrijke galeries in België, waaronder Galerie De Zwarte Panter.

11 December 2014
Private event Seminarie VDV Consultants
16 December 2014
Private event
17 December 2014
Private event Boekpresentatie Luster
18 December 2014
Private event Rabobank
29 December 2014
Stille Dag

http://assets.huishappaert.com/files/1516/original/IMG_0580-680x1024.jpg?1416857176Dé dag om stil te staan en tijd te maken voor jezelf, je wensen en dromen voor 2015

Op 29 december 2014 genieten we van een stille dag in een prachtige omgeving en in gezelschap van inspirerende en enthousiaste mensen. We gaan individueel aan de slag, laten het voorbije jaar de revue passeren, zetten intenties voor 2015 en creëren een mindmap of vision board.

11 January 2015
Buurtbewoners Nieuwjaarsfeest @ het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1513/original/zwarte-achtergrond-met-vuurwerk-in-de-vorm-van-een-hartje.jpg?1415880340Evenals vorig jaar opent het huis Happaert zijn deuren voor haar buurtbewoners. Samen een glaasje klinken op het nieuwe jaar! 

HAPPY NY 2015

16 January 2015
Private event Boekpresentatie Kessels-Smit
20 January 2015
Annouk Westerling - De Witte Pauw - Kunstenaarsdiner (UITGESTELD)

http://assets.huishappaert.com/files/1502/original/De-witte-pauw.jpg?1409920642Daar we allemaal veel gefeest en gegeten hebben de afgelopen dagen, willen we dit diner even uitstellen, we houden u op de hoogte van een nieuwe datum in februari.

Meer info volgt - save the date!

Met thema Paul Thomas Mann (De Toverberg) door Jo Van De Sype
Inschrijven kan al wel via info@huishappaert.com

22 January 2015
Middeleeuws nieuwjaarsfeest voor uw klanten of medewerkers

http://assets.huishappaert.com/files/1511/original/xr6606_16e-eeuws-nieuwjaarsfeest-op-unieke-locatie@2x.jpg?1415873791Bent u op zoek naar een inspirerend, tot de verbeelding sprekend nieuwjaarsfeest voor uw medewerkers en/of klanten ?
 
Wij heten u van harte welkom in het Huis Happaert. Eeuwenlang de thuis van ridders en burgemeesters, van professoren, notabelen en kunstenaars. Laat u inspireren door deze historische omgeving van waaruit Antwerpen tijdens de “Gouden Eeuw” werd bestuurd.  Als de muren hier konden spreken …
 

23 January 2015
Private event Nieuwjaarsreceptie
26 January 2015
Ballets Confidentiels

http://assets.huishappaert.com/files/1519/original/1973992_789955144393788_4866658851333271324_o.jpg?1420474185Johanne Saunier (Rosas) en Ine Claes nemen u via drie korte choreografieën niet alleen mee op ontdekkingstocht door dit prachtige gebouw, maar ook naar de muziek waarop zij dansen. 

29 January 2015 — 30 January 2015
16e eeuws nieuwjaarsfeest voor uw klanten of werknemers

http://assets.huishappaert.com/files/1510/original/xr6606_16e-eeuws-nieuwjaarsfeest-op-unieke-locatie@2x.jpg?1415873522Ben je op zoek naar een inspirerend, tot de verbeelding sprekend nieuwjaarsfeest voor jouw medewerkers en/of klanten?
 
't Hooghuys en Traiteur Magnus heten je harte welkom in het Huis Happaert. Eeuwenlang de thuis van ridders en burgemeesters, van geleerden, notabelen en kunstenaars. Laat je inspireren door deze historische omgeving van waaruit Antwerpen tijdens de 'Gouden Eeuw' werd bestuurd.  Als de muren hier konden spreken...
 
"Gedurende 3u prikkelen we al jouw zintuigen in dit authentiek, besloten kader. Een historisch banket, vergezeld van al even rijkelijke dranken, wordt muzikaal opgeluisterd door onze troubadours. Laat je betoveren door de vingervlugheid van onze middeleeuwse tovenaar.  De waarzegster vertelt je alvast wat het nieuwe jaar voor jou in petto heeft."

30 January 2015 — 01 February 2015
Private event / Trouwweekend
03 February 2015
Private Event Meeting (4PM)
03 February 2015
Private Event Meeting (16:00 - 19:00)
04 February 2015
FLY IN - Dirk De Boe - Leg jezelf eens in de watten!

http://assets.huishappaert.com/files/1517/original/VOV Axelle Egoshock Dirk De Boe.jpg?1420470989Hoe je het stuur van de auto van je leven en van je loopbaan terug vast grijpt!

Bij de jaarwisseling staan we vaak even stil en wensen onszelf en anderen heel wat goeds toe. Niet zelden besluiten we om bepaalde zaken in ons leven, bij de start van het nieuwe jaar, anders aan te pakken. Begin februari blijft er van onze intenties jammer genoeg vaak niet veel meer over. Het kan anders! Dirk De Boe, auteur van Edushock (onderwijsvernieuwing) en Creashock (creatief denken), heeft een nieuw boek Egoshock uit waarbij hij mensen op pad zet om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken en zo hun dromen en doelen te realiseren

11 February 2015
Durftevragen! Omdat vragen stellen werkt!

http://assets.huishappaert.com/files/1521/original/IMG_0138-kopie.jpg?1422869252

Workshop start 18u einde 21U

Durftevragen een interessante combinatie van brainstormen * netwerken * inspiratieboosting!

Durftevragen de makkelijkste manier om iets voor elkaar te krijgen!

18 February 2015
Finissage - Annouk Westerling - De Witte Pauw met Jo Gisekin
http://assets.huishappaert.com/files/1503/original/De-witte-pauw.jpg?1409920967Jo Gisekin leest haar nieuwe gedichten voor.

Deze gedichten zijn geïnspireerd op het beeldend werk De witte pauw van Annouk Westerling.

Het beeldend werk De witte pauw is een organisch gegroeid geheel van momentopnames van een atypische witte vogel met een intrigerende symboliek. Deze reeks ontving een Juror Award of Merit in de Fine Art Photography 2013.
19 February 2015
Photoshoot Maison Tylaine (13:00 - 17:00)
25 February 2015
Private event Rondleiding in het Huis Happaert 14:00 - 17:00
04 March 2015 — 06 March 2015
Private Event Meetings
11 March 2015 — 13 March 2015
Private event Training 3 daagse
15 March 2015
Private event / OPTIE Trouwfeest
17 March 2015
Private event (19:00 - 22:00) (optie)
19 March 2015
Private event Maison Tylaine
22 March 2015
Private event Trouwfeest
23 March 2015 — 25 March 2015
Private event 3 daagse Desigual
25 March 2015
Private event (optie) 18:00 - 21.00
26 March 2015
Koperen Passer 3-6 - Rondleiding 14:00 - 16:00
26 March 2015
Lentetentoonstelling Laura de Coninck - 26 maart

http://assets.huishappaert.com/files/1524/original/likkend meisje[1].png?1424171101Laura de Coninck maakte in opdracht voor kunstfestival Watou 2013 beeldend werk bij een eigen selectie van gedichten van haar vader Herman de Coninck. De werken zijn een soort monotypes (eenmalige inktafdrukken) in etsinkt, waarbij de getekende lijn aan de rectozijde een inktafdruk vertoont. 


Ook in 2014 deed Laura mee aan dit kunstfestival met schilderijen gemaakt in etsinkt bij tekstfragmenten van essayist/dichter Bernard Dewulf. 

30 March 2015
Private Event Meetings
04 April 2015
Kijkmoment lentetentoonstelling Laura de Coninck

Wegens het grote succes, lassen we een aantal extra kijkmomenten in zodat de tentoonstelling kan bezocht worden. Onderandere 04/04/15 van 11u tot 13u. Liefst inschrijven via info@huishappaert zodat we ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

07 April 2015 — 31 March 2015
Fly In lezing Sofie Vanhoutte - datum verzet naar 7 april

http://assets.huishappaert.com/files/1522/original/Schermafbeelding 2015-02-02 om 10.39.41.png?1422870022 

Twee werelden

Een wereld met jongeren met een beperking met bijzondere talenten. De wereld van de bedrijven, die op zoek zijn naar unieke, bijzondere talenten.

Deze lezing ligt in het verlengde van haar boek “Sofie rolt door het leven”. Informatie: VZW Krijtlijn en www.sofievanhoutte.com

12 April 2015
Kijkmoment lentetentoonstelling Laura de Coninck

http://assets.huishappaert.com/files/1526/original/ef99c51c-dc59-11e4-969d-4248795a4d52_original.jpg?1428488416Wegens het grote succes, lassen we een aantal extra kijkmomenten in zodat de tentoonstelling kan bezocht worden. Op 12/04/15 van 14u tot 16u. Liefst inschrijven via info@huishappaert zodat we ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

15 April 2015
Kontakt rondleiding (14:00u - 17:00u)
16 April 2015
Jago's Salon-recital (19:00)

Elk jaar geeft het Huis Happaert een afstudeerproject van het conservatorium een platform om in één van onze overweldigende akoestische zalen een concert te organiseren. 

Zo heeft er dit jaar Jago's Salon-recital plaats.

(UITVERKOCHT)

18 April 2015
Private event Trouwreceptie
20 April 2015
Private event - receptie en diner (18:00)
21 April 2015
Private event / Rondleiding ZILVEREN PASSER 14:00 - 17:00
22 April 2015
Kijkmoment lentetentoonstelling Laura de Coninck

http://assets.huishappaert.com/files/1526/original/ef99c51c-dc59-11e4-969d-4248795a4d52_original.jpg?1428488416

Wegens het grote succes, lassen we een aantal extra kijkmomenten in zodat de tentoonstelling kan bezocht worden. Op 22/04/15 van 18u tot 20u. Liefst inschrijven via info@huishappaert zodat we ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

23 April 2015 — 26 April 2015
Private Event OPTIE Eventfactory
25 April 2015
Private event Familieweekend
27 April 2015
Fly In lezing Versimpelen door Jan Peter Bogers

http://assets.huishappaert.com/files/1520/original/Schermafbeelding 2015-02-02 om 10.20.47.png?1422868944

Lezing deuren 19u  start lezing 1930U

Kan het simpeler? Jazeker! Wij maken projecten en organisaties vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project veranderd in gedoe en raakt de vaart eruit.

27 April 2015
Private Event Koffietafel (12:00) OPTIE
28 April 2015
Concert Ormonde

http://assets.huishappaert.com/files/1527/original/10985889_10205544667630069_1186169274532635374_n.jpg?1428488852Join us floating on the soft and heavenly atmospheres created by Ormonde's sounds:

(Anna-Lynne Williams (Lotte Kestner, Trespassers William ) & Robert Gomez). 

Make sure you get in by reserving your place by mailing theoryoflight@gmail.com.

More info on the page. http://ormonde.bandcamp.com

29 April 2015 — 30 April 2015
Private event INTERNATIONS expat communitie
02 May 2015
Private event / OPTIE Trouwfeest
09 May 2015
Guided tour: A hidden pearl in the heart of Antwerp

http://assets.huishappaert.com/files/1532/original/10661721_742223885833581_1827341194153167783_o.jpg?1430509470For centuries the noble residence of mayors, knights, artists, professors and other dignitaries, Happaert House is now open to members of the public as well. Welcome to this stately home; a home full of history and character; a place where you and your organisation may also one day write history.

If you want to know more about the history of het Huis Happaert (the House Happaert) join the guided tour. Subscriptions: info@huishappaert.com

Start 14h until 15.30h. After the tour you can have a drink and meet the artist of the current exhibition Laura de Coninck. You can also attend a reading from Kristien Hemmerechts at 16h. (Flemish)

The House Happaert is a location which you can rent for events such as receptions, diners, seminars or even a weekend. More information info@huishappaert.com

09 May 2015
Kijkmoment lentetentoonstelling Laura de Coninck met Kristien Hemmerechts

http://assets.huishappaert.com/files/1528/original/Schermafbeelding 2015-03-27 om 16.37.55.png?1428489206Wil u graag de tentoonstelling van Laura de Coninck komen bekijken? Dat kan op een aantal kijkmomenten in bijlage. Graag inschrijven voor elke evenement apart via email info@huishappaert.com of via de desbtreffende organisatie.

12 May 2015
Private event
15 May 2015 — 17 May 2015
Private event / Trouwweekend
18 May 2015 — 20 May 2015
Private event
19 May 2015
Private Event Rondleiding Zilveren Passer (10:00)
20 May 2015
Private event Diner (18:00 - 23:00)
21 May 2015
Finissage lentetentoonstelling Laura de Coninck

http://assets.huishappaert.com/files/1530/original/Schermafbeelding 2015-03-27 om 16.37.55.png?1428491200

22 May 2015
Private Event Trouwreceptie (12:00 - 15:00)
22 May 2015 — 24 May 2015
Private event Trouwweekend
26 May 2015
FLY IN - Marc Sluszny - Fear Less - 26 mei

http://assets.huishappaert.com/files/1523/original/COVER ENG.jpg?1423569252Angsten overwinnen, persoonlijke grenzen verleggen en dromen verwezenlijken!

Marc Sluszny is een gepassioneerde en internationaal gelauwerde avonturier. Het steeds opnieuw verleggen van zijn mentale en fysieke grenzen in extreme sporten en unieke uit- dagingen vormen de rode draad in zijn leven. Zo behoorde Marc tot het Belgische team in verschillende sportdisciplines en verbrak hij meerdere wereldrecords. 

29 May 2015
TEDx Women Flanders

http://assets.huishappaert.com/files/1531/original/a080aa_f81991b57afe40e3b32f76c65beee5d8.png_srb_700_2000_75_22_0.50_0.20_0.00_jpg_srb.png?1428919102

DOORS OPEN AT 17:00h - PROGRAM RUNS TILL 22:00h

For more information subscribe: http://www.tedxwomenflanders.com

 

31 May 2015
Kijkmoment lentetentoonstelling Laura de Coninck

http://assets.huishappaert.com/files/1533/original/Schermafbeelding 2015-05-22 om 14.31.06.png?1432298205Wegens het grote succes: verlening van de tentoonstelling in Het Huis Happaert 

Wil u nog graag de tentoonstelling van Laura de Coninck komen bekijken? Dat kan op dit kijkmoment. Graag inschrijven voor elke evenement apart via email.

- dinsdag 26 mei FLY IN - Marc Sluszny 
- zondag 31 mei van 14u tot 16u

 

Laura de Coninck © Johan Jacobs voor Humo

14 June 2015 — 14 July 2015
Het Huis Happaert is verhuurd van 14 juni tot en met 14 juli
17 August 2015
Private event
19 August 2015
Aanvraag meetingrooms gelijkvloers
30 August 2015
Cultuurmarkt 2015 @ het Huis Happaert ism Loge 35

http://assets.huishappaert.com/files/1534/original/cultuurmarkt 2015.jpg?1433341254Op zondag 30 augustus geeft de 20ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van cultuurseizoen 2015-2016.

Reserveer uw zitje voor de concerten van Het Huis Happaert tijdens de Cultuurmarkt. Klik verder voor het uitgebreide programma.

04 September 2015
private event meeting tuinzaal (optie) 09:00 - 13:00
06 September 2015
Private event Verjaardagsreceptie (14:00)
10 September 2015
Tentoonstelling opening Sarah Westphal ism Lokaal 01

http://assets.huishappaert.com/files/1558/original/Sarah Westpal - installatie Museum Mayer van den Berg.jpg?1438356083Lokaal 01 en het Huis Happaert slaan de handen in elkaar en geven jonge aankomende kunstenaars de ruimte om tentoon te stellen.

Opening tentoonstelling Sarah Westphal - 10/09/15   Kijkmoment: Artist Talk met Lut Pil - 15/10/15 - 19u

Opening tentoonstelling Bruno Hardt - 18/11/15
Opening tentoonstelling Sarah Smolders & friends - 24/02/15

11 September 2015 — 13 September 2015
Private event / Receptie en walking diner + WE
13 September 2015
Open Monumentendag 2015 @ het Huis Happaert ism Evelyn Mérida

http://assets.huishappaert.com/files/1535/original/header3kopie.png?1433342043Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Open Monumentendag “nieuwe stijl”. Klik hier voor meer informatie.

 Inschrijven via info@huishappaert.com

14 September 2015 — 15 September 2015
2 Daagse
19 September 2015
NOMS

http://assets.huishappaert.com/files/1557/original/NOMS_save the date 19 09 15 L.jpg?1438356077Subcribe to get your personal invitation www.nightofmillionsenses

22 September 2015
Fly In Interactieve lezing door Cyriel Kortleven Life is short. Choose life.

http://assets.huishappaert.com/files/1536/original/Schermafbeelding 2015-06-17 om 12.44.37.png?1434538233

Er is maar 1 grote zekerheid in het leven: op een onbepaald moment in de toekomst sterven we. Heel wat mensen hebben schrik voor dit moment maar er is eigenlijk nog iets veel ergers dan de dood: namelijk je eigen leven niet voluit leven. Er zijn zoveel mensen die hun potentieel om te leven niet volledig benutten. De redenen om niet voluit voor het leven te kiezen is zeer vaak angst (angst voor het onbekende, kritiek, falen, kwetsbaarheid, verandering, pijn).

24 September 2015
private event (optie)
26 September 2015
Private event - receptie en diner (18:00)
27 September 2015
private event (optie)
28 September 2015
private event (optie)
01 October 2015
private event (optie)
02 October 2015
private event (optie)
06 October 2015 — 07 October 2015
Private event 2daagse
08 October 2015
Private event 18:00
11 October 2015
Private event 18:00
12 October 2015
FLY IN lezing door Paul Koeck - uitgesteld naar een nader te bepalen datum

http://assets.huishappaert.com/files/1556/original/Schermafbeelding 2015-07-31 om 16.53.37.png?1438354176

Beste geïnteresseerden, de FLY IN van vanavond kan helaas niet doorgaan zoals gepland, we houden u op de hoogte van de nieuwe datum.

De FLY IN van november is de laatste van dit jaar en we sluiten in stijl af met een lezing van Lien De Pau (Zeker Van Haar Zaak) op 30 november. Van harte welkom. Inschrijven via info@huishappaert.com
14 October 2015
Lezing Pareto

Lezing over nalatenschapsplanning

Hoe uw successie organiseren met behoud van controle en binnen de wettelijke grenzen? 

Met receptie en wandeling door kunstwerk van en met Sarah Westphal 

15 October 2015
Sarah Westphal - Artist Talk met Lut Pil

http://assets.huishappaert.com/files/1560/original/FoldedMemory_web.jpg?1444205172Artist Talk met Sarah Westphal. Het Huis Happaert nodigt Lut Pil uit voor een artist talk bij de tentoonstelling 'Recent werk, behalve dit'.

In samenwerking met Lokaal 01.
Op 15 oktober om 19.30u in het Huis Happaert. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 19u.

Iedereen van harte welkom! 

 

18 October 2015
Introductie degustatie Champagne Moussé Fils door The Cook Stays

http://assets.huishappaert.com/files/1561/original/Schermafbeelding 2015-10-07 om 10.35.05.png?1444207852Op zondag 18 oktober zet het Huis Happaert zijn deuren open voor het groot publiek. 

Geïnteresseerden kunnen tussen 14u en 18u deelnemen aan een degustatie van 6 champagnes (15€ - vervalt bij een bestelling vanaf 150€) en zijn om 15 u welkom voor een rondleiding in dit historische pand.

20 October 2015 — 23 October 2015
private event 3daagse
24 October 2015
private event
25 October 2015 — 26 October 2015
(Aanvraag) 2 daagse
27 October 2015
private event 18:00
28 October 2015
Private event 18:00
29 October 2015
Lezing Pareto

Lezing over nalatenschapsplanning

Hoe uw successie organiseren met behoud van controle en binnen de wettelijke grenzen? 

Met receptie en wandeling door kunstwerk van en met Sarah Westphal 

 

03 November 2015
Rondleiding Zilveren Passer 14:00
04 November 2015
Rondleiding 14:00
06 November 2015
(aanvraag) Private event 18:00
08 November 2015
Door omstandigheden kan deze finissage niet plaats vinden. Finissage tentoonstelling Sarah Westphal

http://assets.huishappaert.com/files/1565/original/Uitnodiging.jpg?1446828198Door omstandigheden kan deze finissage niet plaats hebben. U bent van harte welkom om het werk van Sarah Westphal te bezichtigen op de opening van een groepstentoonstelling in VILLA DE OLMEN. Onze excuses voor het ongemak.

08 November 2015
Trouwbeurs I DO I DO

http://assets.huishappaert.com/files/1566/original/IdoIdoht.jpg?1446831644

Kom een kijkje nemen op de Moderne Trouwbeurs op 8 november van 10u tot 18u met een personal touch waar unieke labels en kwaliteitsvol maatwerk garant staan voor jouw 'Perfect day'! Breng ons een bezoek en bekijk onze beschikbaarheid.

10 November 2015
Private event 18:00
12 November 2015
private event 18:00
14 November 2015
Private event 2 daagse
15 November 2015
Private event (optie) 2 daagse
18 November 2015
Opening wintertentoonstelling Bruno Hardt ism Lokaal 01

http://assets.huishappaert.com/files/1567/original/Schermafbeelding 2015-11-05 om 17.55.30.png?1447175375Lokaal 01 en het Huis Happaert slaan de handen in elkaar en geven jonge aankomende kunstenaars de ruimte om tentoon te stellen.

Opening tentoonstelling Sarah Westphal - 10/09/15 tot 09/11/15
Opening tentoonstelling Bruno Hardt - 18/11/15 tot 16/02/16
Opening tentoonstelling Sarah Smolders & friends - 24/02/15

19 November 2015
Rondleiding Zilveren Passer 14:00
23 November 2015
Concert KAOS ensemble

http://assets.huishappaert.com/files/1564/original/Schermafbeelding 2015-11-05 om 01.23.24.png?1446739518KAOS ensemble is recent opgericht door violist Leo Adamov en sopraan Britt Truyts. Met hun muziek voor strijkers en zang voeren zij je mee naar de magische verhalen die achter muziek schuilgaan. De beklijvende klanken van de liedcyclus The Juliet Letters van Elvis Costello vertellen je over verdriet, je afgewezen voelen en over liefde voor altijd.

25 November 2015
Private event 19:30 Act-Wise
26 November 2015
Private event (optie) 13:00 iMinds
27 November 2015 — 28 November 2015
Private event (optie) 2 daagse
30 November 2015
FLY IN lezing Lien De Pau - Zeker van haar zaak

http://assets.huishappaert.com/files/1563/original/Schermafbeelding 2015-10-12 om 12.24.12.png?1444645490WAAROM WERD ZEKER VAN HAAR ZAAK OPGERICHT?

Lien De Pau was het beu om altijd de enige vrouw te zijn. Op netwerkevents, op seminaries en in de jury van ondernemerswedstrijden. Ze was het beu om amper vrouwelijke voorbeelden te hebben om naar op te kijken in de ondernemerswereld. Er zit heel wat onontgonnen ondernemerspotentieel bij vrouwen, maar weinig diversiteit leidt er al jaren toe dat deze vrouwen nog steeds minder ondernemen dan mannen.

Deuren 19:00u - Lezing 19:30u

Inschrijven info@huishappaert.com

03 December 2015
Klantenseminarie VDV consultants BVBA 18:30
03 December 2015
Private event 09:00 Stad Antwerpen
10 December 2015
Private event (optie)
11 December 2015
Private event (optie)
12 December 2015
Private event Two Hands Events
16 December 2015 — 18 December 2015
Private event 3 daagse
19 December 2015
Private event (optie)
29 December 2015
Private event (optie)
01 January 2016
Private event (optie)
07 January 2016
Private Event
09 January 2016
Private event
10 January 2016
Buurtbewoners Nieuwjaarsfeest @ het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1568/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 17.01.55.png?1451923399Evenals vorig jaar opent het Huis Happaert zijn deuren voor haar buurtbewoners. Samen een glaasje klinken op het nieuwe jaar! 

HAPPY NY 2016

13 January 2016
Private event
15 January 2016
Private event met overnachtingen
17 January 2016
Private event (optie)
18 January 2016
Receptie The Empty Shop (17:00)
19 January 2016
Rondleiding door de historiek van het Huis Happaert - AWCA (10:00)

De geschiedenis van het Huis Happaert is er een van ridders en burgemeesters, van professoren, notabelen en kunstenaars. Ze woonden, werkten, bestuurden en bedachten er. En die grandeur blijft ook vandaag nog moeiteloos overeind.

20 January 2016
Private Event Flanders DC
22 January 2016
Private Event De Lijn
24 January 2016
Private rondleiding (namiddag)
24 January 2016
Loge 35 concert @ het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1572/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 17.31.42.png?1451925195Quintessence: de lokroep van de vijfhoek

De vorm is de motor van muziek. Omdat muziek als kunstvorm absoluut is. Ook in het pianokwintet. Daarom verkent Quintessence deze keer de vorm. Zet naast de hyperklassieke Max Bruch het nieuwe pianokwintet van Robert Groslot en u hebt een wereldpremière die u niet wil missen.

26 January 2016 — 27 January 2016
Private event (optie) 2 daagse
30 January 2016
Private Event De Nachtkronieken
31 January 2016
Op de koffie met Bruno Hardt met rondleiding door het Huis Happaert

http://assets.huishappaert.com/files/1577/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 17.09.07.png?1452589344Vanaf 16u verwelkomt Bruno Hardt u voor een kopje koffie en vertelt u graag meer over zijn werk dat nog tentoon wordt gesteld tot 16 februari in het Huis Happaert.

Vanaf 16u30 plannen we een rondleiding doorheen de historiek van het Huis Happaert.

Als u zeker wil zijn van een plekje kan je best op voorhand inschrijven: info@huishappaert.com

02 February 2016
Private event Act-Wise (18:00)
04 February 2016
Private event (aanvraag)
05 February 2016
Private Event (optie)
06 February 2016
Private event (aanvraag)
16 February 2016
Finissage Wintertentoonstelling Bruno Hardt ism Lokaal 01 - 19/11/15 tot 16/02/16

http://assets.huishappaert.com/files/1570/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 17.09.07.png?1451924297Tentoonstelling Bruno Hardt - 18/11/15 tot 16/02/16 te bezichtigingen tijdens de kijkmomenten of op afspraak.

Opening lentetentoonstelling Sarah Smolders & friends - 24/02/15 tot 27/04/16

Over het werk van Bruno Hardt 
door Christophe Van Eecke

Wittgenstein zei ooit dat als het oog iets moois ziet, dat de hand het dan wil tekenen. De tactiliteit van de tekening is een directe link met de wereld die erin wordt afgebeeld. Tekenen is immers tasten. Het is met het oog en met de hand in de wereld aanwezig zijn. Maar die aanwezigheid impliceert meteen ook een ingrijpen. Naar de wereld kijken en haar reproduceren, is haar een vorm en een orde opleggen die uit jezelf en niet uit die externe werkelijk- heid komen. Dat betekent dat ieder beeld uiteindelijk een inwendig beeld is. De tekening registreert niet de wereld, ze creëert er een dubbel van. Het is op deze grens tussen het inwendige en het uitwendige dat het werk van Bruno Hardt zich beweegt.

18 February 2016
Rondleiding Coka 14:00
19 February 2016 — 21 February 2016
Private event trouwweekend
22 February 2016
FLY IN lezing door Peter Perceval - Wat verhalen ons leren

http://assets.huishappaert.com/files/1562/original/Peter Perceval @laloza.be 38.jpg?1444210688Storytelling is een buzzwoord. Iedereen heeft het erover, maar verstaan ze er wel allemaal hetzelfde onder? In deze lezing gaat schrijver en trainer Peter Perceval met jullie op zoek naar de geheimen van het verhalen vertellen. Waarom zijn verhalen belangrijk? Hoe steekt een goed verhaal in elkaar? Hoe moet je beginnen aan het verhaal dat jij wil vertellen? 

23 February 2016
Gouden tips door Lien De Pau en Katrin Van de Water voor ondernemers

http://assets.huishappaert.com/files/1575/original/event.jpg?14525074372 straffe madammen… die via Skype tussen Tenerife en Andalusië op het idee kwamen om hun gouden tips uit respectievelijk 6 en 9 jaar ondernemerschap te delen met gelijkgestemde vrouwen… om zo te inspireren en aan te zetten tot actie, om het leven te creëren waar jij van droomt! Everything is possible!

Wanneer: 23 februari 2016 van 18u30 tot 22u (begin om 19u)
Waar: Het Huis Happaert, Happaertstraat 25, 2000 Antwerpen
Prijs: € 299 excl BTW (KMO portefeuille is mogelijk, de admin kost hiervoor is €30, maar je krijgt hierdoor 50% terug via subsidie)
Aantal deelnemers: max 45 deelneemsters
Resultaat: Je gaat naar huis boordevol energie, inspiratie, met 15 concrete tips die je kan uitwerken in een actieplan voor jezelf, nieuwe netwerkcontacten, misschien wel een buddy…

Wil je erbij zijn? Tickets via info@passionforwork.net mvv Event Lien-Katrin en je facturatie-adres. Vermeldt of je gebruik wil maken van de KMO-portefeuille.

24 February 2016
Opening groepstentoonstelling "skillfully stuffed museum"

http://assets.huishappaert.com/files/1574/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 18.38.32.png?1451929141"skillfully stuffed museum"
Buren, Margot Deroose en Sarah Smolders

vernissage: 24/02/2016 om 19.00u
finnissage: 27/04/2016 om 19.00u 

www.sarahsmolders.be
www.burencollective.com

Lokaal 01 en het Huis Happaert slaan de handen in elkaar en geven jonge aankomende kunstenaars de ruimte om tentoon te stellen.

25 February 2016
Rondleiding Zilveren passer 14:00
26 February 2016
Meeting met lunch en receptie (12:00)
05 March 2016
Private event (optie)
06 March 2016
Urban Trail Antwerp

http://assets.huishappaert.com/files/1571/original/Schermafbeelding 2016-01-04 om 17.19.48.png?1451924451De CittA Antwerp Urban Trail vindt in 2016 plaats op zondag 6 maart. 

Inschrijven kan vanaf woensdag 16 december op www.nnurbantrailseries.be. Maak alvast je vrienden en familie warm voor dit topevenement!

10 March 2016
Receptie UZA (18:00)
14 March 2016
Private event (optie)
17 March 2016
Presentatie (in aanvraag)
17 March 2016
Skillfully Release

http://assets.huishappaert.com/files/1581/original/kaartje final hh.jpeg?1457281620buren, Atelier De Roose Jaeger en Sarah Smolders brengen een editie uit naar aanleding van deze groepstentoonstelling Skillfully Stuffed Museum in het Huis Happaert. De edities zijn te koop op deze avond en daarna op bestelling. Prijs tot 150€ (geen bankcontact aanwezig)

22 March 2016
Presentatie (in aanvraag)
06 April 2016 — 08 April 2016
Private event 3daagse
08 April 2016 — 10 April 2016
Event meerdaagse
11 April 2016
THE GREAT WHITE (WILD) SILENCE

http://assets.huishappaert.com/files/1579/original/kaartje final hh.jpeg?1457281336THE GREAT WHITE (WILD) SILENCE film - en radio programma door: Winnie Claessens en Karina Beumer

 

over: De Terra Nova-expeditie, Het Roswell incident, Het Weer en De Liefde. Er is altijd ruimte voor grote vragen.

18 April 2016
Private event (optie)
23 April 2016
Private event (optie)
24 April 2016
LINCH HAPPAERT SESSIES #1 - Bach & meer feat. Pascal Deweze

http://assets.huishappaert.com/files/1578/original/Schermafbeelding 2016-03-06 om 17.12.59.png?1457281081Met veel plezier nodigt LINCH je uit op de eerste editie van de Happaert Sessies: OOR[SPRONG]. Met als centrale gasten de fantastische muzikanten Seraphine Stragier, Tim Vandenbergh en speciale gast Pascal Deweze.

27 April 2016
Finissage groepstentoonstelling "skillfully stuffed museum"

http://assets.huishappaert.com/files/1580/original/kaartje final hh.jpeg?1457281452

We sluiten vanavond de tentoonstelling van deze jonge enthousiaste kunstenaars af. Kom ze nog een laatste maal bewonderen.

Sarah Smolders // Margot Deroose // BUREN

Schrijf in op onze nieuwsbrief via info@huishappaert.com

28 April 2016
Private event avond
30 April 2016
Private event
03 May 2016
Private event avond FFI
06 May 2016 — 08 May 2016
Private event Weekend (optie)
10 May 2016
Private event Optima seminarie avond
11 May 2016
Private event (aanvraag)
12 May 2016
Vernissage tentoonstelling Denis De Gloire

http://assets.huishappaert.com/files/1582/original/Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.25.52.png?1461659316Expo De Gloire's "clin d'oeil à Rubens".

Van 12 mei tot en met 14 september loopt een merkwaardige tentoonstelling in Het Huis Happaert te Antwerpen. Met een knipoog naar Rubens zorgt de Westvlaamse schilder Denis De Gloire voor een presentatie van zijn werken, zijn "kleurconstructies".

15 May 2016
Private event (aanvraag)
21 May 2016
Private event Huiskamerconcert CBR TEAM & ROTARACT ANTWERPEN NOORD
23 May 2016
Private event (aanvraag)
26 May 2016 — 30 May 2016
Private trouwweekend
01 June 2016
(aanvraag) fotoshoot
03 June 2016 — 05 June 2016
Private event trouwweekend
08 June 2016
Private event Interbuild
10 June 2016
Private event Woonhaven
16 June 2016
Private event Charlie Magazine
24 June 2016
(aanvraag) Private event 10:00
25 June 2016
Private event Eierhandelaars diner + receptie
29 June 2016 — 30 June 2016
Private event Opnamedagen film
12 July 2016
Private event Debeergroup
15 July 2016
(aanvraag) Private event 10:00
18 July 2016
Private event Hardrock Cafe Antwerpen
28 July 2016 — 30 July 2016
The School Of Life - Meerdaagse met overnachting in het Huis Happaert - Urban (re)treat/Summer Intensive

http://assets.huishappaert.com/files/1583/original/Schermafbeelding 2016-04-26 om 13.07.38.png?1461668898

SUMMER INTENSIVE I: CREATIVE van 28 juli tot 30 juli
SUMMER INTENSIVE II: KNOW YOURSELF van 17 augustus tot 19 augustus

The School of Life slaat de handen in elkaar met het Huis Happaert om jou een vakantie in Antwerpen te bezorgen waarbij je niet enkel de stad maar ook jezelf beter leert kennen. ’s Nachts leg je je hoofd te rusten in een stadsvilla uit de 16de eeuw, die eeuwenlang werd bewoond door burgemeesters, notabelen en professoren. De inspiratie van deze verlichte geesten hangt nog in alle hoeken van het prachtige gebouw. 

Overdag volg je verfrissende klassen in The School of Life, maak je een filosofische stadswandeling, rek je je spieren tijdens een yogasessie, proef je wijn en oefen je de edele kunst van het converseren. Nadien vertrek je opgeladen terug naar huis, boordevol goede ideeën voor je dagelijks leven.

06 August 2016
Private event (aanvraag)
12 August 2016
Private event (aanvraag)
17 August 2016 — 19 August 2016
The School Of Life - Meerdaagse met overnachting in het Huis Happaert - Urban (re)treat/Summer Intensive

http://assets.huishappaert.com/files/1584/original/Schermafbeelding 2016-04-26 om 13.07.38.png?1461669181

SUMMER INTENSIVE I: CREATIVE van 28 juli tot 30 juli
SUMMER INTENSIVE II: KNOW YOURSELF van 17 augustus tot 19 augustus

The School of Life slaat de handen in elkaar met het Huis Happaert om jou een vakantie in Antwerpen te bezorgen waarbij je niet enkel de stad maar ook jezelf beter leert kennen. ’s Nachts leg je je hoofd te rusten in een stadsvilla uit de 16de eeuw, die eeuwenlang werd bewoond door burgemeesters, notabelen en professoren. De inspiratie van deze verlichte geesten hangt nog in alle hoeken van het prachtige gebouw. 

Overdag volg je verfrissende klassen in The School of Life, maak je een filosofische stadswandeling, rek je je spieren tijdens een yogasessie, proef je wijn en oefen je de edele kunst van het converseren. Nadien vertrek je opgeladen terug naar huis, boordevol goede ideeën voor je dagelijks leven.

06 September 2016
Private event (aanvraag) Bestsellers
07 September 2016 — 09 September 2016
Private event meerdaagse Trainingsmeerdaagse Konigswieser & network
14 September 2016
Finissage tentoonstelling Denis De Gloire

http://assets.huishappaert.com/files/1582/original/Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.25.52.png?1461659316Expo De Gloire's "clin d'oeil à Rubens".

Van 12 mei tot en met 14 september loopt een merkwaardige tentoonstelling in Het Huis Happaert te Antwerpen. Met een knipoog naar Rubens zorgt de Westvlaamse schilder Denis De Gloire voor een presentatie van zijn werken, zijn "kleurconstructies".

16 September 2016
Private event (aanvraag) Gosselin
17 September 2016
Private event (aanvraag)
18 September 2016 — 25 September 2016
Private event Opnames film
01 October 2016
Private event Verellen
08 October 2016
Private event Trouwreceptie middag
09 October 2016
Private event (aanvraag) Salon Schoeters
14 October 2016 — 17 October 2016
Private weekend
20 October 2016
Event Trouwbeurs I DO I DO (aanvraag)
21 October 2016 — 23 October 2016
Urban (Re)treat weekend - Save the date

http://assets.huishappaert.com/files/1586/original/Schermafbeelding 2016-05-26 om 23.32.22.png?1465227046More information soon!

27 October 2016
Trodat
01 November 2016
Concert Le Leu
08 November 2016 — 10 November 2016
Private event meerdaagse Trainingsmeerdaagse Konigswieser & network
23 November 2016
Private event Jorssen
25 November 2016 — 28 November 2016
Prive weekend Panta
29 November 2016
Prive event Antwerpse Bouwwerken
01 December 2016
Private VDV presentatieavond
02 December 2016
Le Rideau Voyages
08 December 2016
Receptie VDV Consultants - (18:00)
08 December 2016
Rondleiding door de historiek van het Huis Happaert - prive - 12u
09 December 2016
Stad Antwerpen
21 December 2016 — 26 December 2016
Kerstweekend - prive
28 December 2016 — 02 January 2017
Nieuwjaarsweekend - prive
16 January 2017
Private event IWCA New Years Reception
20 January 2017 — 23 January 2017
Prins Van Hola Pola Ontmoetingsweekend
31 January 2017
Rondleiding door de historiek van het Huis Happaert - prive - 14u
10 February 2017
prive event BSM
17 February 2017
Tentoonstelling Diane Bogaerts opening 17 februari tot 30 juni 2017

U bent van harte welkom op de tentoonstelling in het Huis Happaert
van DIANE BOGAERTS

HUMAN LANDSCAPES

De confrontatie van leven, liefde en hoop
wordt in alle eenvoud opgenomen in het geleefde lichaam
en gaat er onlosmakelijk en vanzelfsprekend deel van uitmaken.

24 February 2017
Boekpresentatie Nachtboek Mieke Jacobs
02 March 2017
Private Event
03 March 2017 — 05 March 2017
Family Weekend
06 March 2017
Social Club (18:00)
11 March 2017
Private Event
12 March 2017
Private Event
14 March 2017
Private Event
15 March 2017
The Monotrol Kid presenteert 'Rain In The Face' - Concert

Americana van Vlaamse bodem… Wie zich daar niets kan bij voorstellen luistert best eens naar “Rain in the Face”, het nieuwe album van The Monotrol Kid. 

17 March 2017
Rondleiding Zilveren Passer 10:00
17 March 2017 — 19 March 2017
Private wedding weekend
17 March 2017 — 19 February 2017
Private wedding weekend
20 March 2017
Private meeting 10:00
25 March 2017
Private diner Cook & Style
26 March 2017
Open kijkdag tentoonstelling - Meet & greet met Diane Bogaerts

U bent van harte welkom om de tentoonstelling HUMAN LANDSCAPES te bezichtigen in aanwezigheid van de kunstenares:

DIANE BOGAERTS

27 March 2017
Social Club
28 March 2017
Rondleiding door de historiek van het Huis Happaert - private - 13:00
02 April 2017
Open kijkdag tentoonstelling - Meet & greet met Diane Bogaerts - Uitgesteld naar 9 april
 
U bent van harte welkom om de tentoonstelling HUMAN LANDSCAPES te bezichtigen in aanwezigheid van de kunstenares:

DIANE BOGAERTS
03 April 2017
Photoshoot
09 April 2017
Open kijkdag tentoonstelling - Meet & greet met Diane Bogaerts + rondleiding in het Huis Happaert

U bent van harte welkom om de tentoonstelling HUMAN LANDSCAPES te bezichtigen in aanwezigheid van de kunstenares:

DIANE BOGAERTS

10 April 2017
Social Club
15 April 2017
Private event (aanvraag)
13 May 2017
Prive event
14 May 2017
Prive event
17 May 2017
Rondleiding Koperen Passer 10:00
18 May 2017 — 20 May 2017
Private wedding weekend
22 May 2017
Rondleiding - 19:00
24 May 2017
Event Meet Marcel
26 May 2017 — 28 May 2017
Private wedding weekend
30 May 2017
Historische rondleiding in het Huis Happaert 14:00
02 June 2017
Meeting Stedelijk Onderwijs
05 June 2017
Stad Antwerpen ontvangt
10 June 2017
Prive event
16 June 2017 — 17 June 2017
Open kijkdag tentoonstelling - Meet & greet met Diane Bogaerts (laatste weekend)

U bent van harte welkom op de laatste open kijkdagen van de tentoonstelling HUMAN LANDSCAPES in aanwezigheid van de kunstenares:

DIANE BOGAERTS

"De confrontatie van leven, liefde en hoop
wordt in alle eenvoud opgenomen in het geleefde lichaam
en gaat er onlosmakelijk en vanzelfsprekend deel van uitmaken".

16 juni van 19u tot 21u - vrij toegankelijk

17 juni van 14u tot 17u - vrij toegankelijk

16 June 2017
Rondleiding Zilveren passer 13:00
23 June 2017
Prive event - Rotary
27 June 2017
(Aanvraag) Fame
30 June 2017 — 02 July 2017
Trouwweekend prive event
06 August 2017
Reinaert verjaardagsmiddag
03 September 2017
Toerisme Vlaanderen
08 September 2017
(Aanvraag) Weekendverblijf
10 September 2017
Bezoek het Huis Happaert tijdens Open Monumentendag 2017

Voor het eerst sinds eeuwen kan je verblijven in het Huis Happaert. Gedurende eeuwen werd het huis bewoond door burgemeesters, notabelen en professoren. Een huis met geschiedenis en karakter. 

Voor Open Monumentendag doen we onze deuren open voor vrij bezoek en rondleidingen van 10u tot 18u. Inschrijven voor de rondleidingen is verplicht.

Na het bezoek aan Het Huis Happaert nodigen we u graag uit in onze wijnbar Raw Wine for Gentle People & The Cook Stays voor een exclusief uitgekozen keuze van uitmuntende wijnen.

11 September 2017
(Aanvraag) Middelheim Summerschool
12 September 2017
(Aanvraag) Museumstichting meeting
14 September 2017
(aanvraag) Herita workshop
16 September 2017 — 17 September 2017
Trouwweekend private
20 September 2017 — 21 September 2017
Meet Marcel 2daagse
23 September 2017
(Aanvraag) Trouwdiner
23 September 2017
(Aanvraag) Trouwfeest
26 September 2017 — 27 September 2017
(Aanvraag) 2daagse
13 October 2017
Private Event
15 October 2017
Private Event
17 October 2017
(Aanvraag) Meeting
26 October 2017
(Aanvraag) Reception
01 November 2017 — 02 November 2017
TEDxWomenFlanders
07 November 2017
Guided tour - Private
14 November 2017
Literair en Cultureel *Russisch* Salon

Binocle en het Huis Happaert organiseren op dinsdagavond 14 november een eerste Literair en Cultureel Salon geheel in de traditie van de 18de & 19de eeuwse salons, waarin muziek, kunst, literatuur en geschiedenis worden samengebracht. 

Binocle dompelt u samen met haar gasten onder in het eerste Literair en Cultureel Salon dat precies 100 jaar na de Oktoberrevolutie, gewijd is aan Rusland. 

18 November 2017
private Event
01 December 2017
4daagse Admire
07 December 2017
Presentatie - Private
08 December 2017
Boekpresentatie Houtekiet - Veen Bosch & Keuning Uitgevers
12 December 2017
Tweede Literair en Cultureel *Russisch* Salon

Op 12 december kan je in Huis Happaert een echt 'salon' meemaken, volledig in traditie van de 18de en 19de eeuwse salons waar muziek, literatuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten.

De laatste inwonende eigenaar van Huis Happaert, Dhr. Professor Walter Couvreur, organiseerde zijn salons gepassioneerd en met stijl. Om de geschiedenis van het huis levend te houden, kan je er op 12 december een Russisch Literair en Cultureel Salon meemaken. 

01 January 2018
Een nieuw tijdperk voor het Huis Happaert

De afgelopen jaren is het Huis Happaert getuige geweest van talloze geslaagde evenementen. Uitbundige trouwweekends, recepties, diners en feesten werden er gehouden om de mooiste momenten te vieren. Ook voor zakelijke gelegenheden was het Huis een uitstekend decor. Er waren allerlei evenementen zoals presentaties, seminaries en strategie meetings. Even geen kantoorruimte met TL verlichting, maar de ontspannen, huiselijke ambiance van het Huis Happaert ...

Dat gaat veranderen. Na een periode van veel en diverse gebeurtenissen, gaat het Huis Happaert in 2018 een rustiger tijdperk tegemoet. Het Huis zal na een korte winterslaap vanaf het voorjaar van 2018 te boeken zijn voor perioden van minimaal één week. Meer details volgen later op huishappaert.com. Je kan vrijblijvend informatie opvragen via info@huishappaert.com.

U kunt nog tot 31 december 2017 voor al uw evenementen bij ons terecht op de voor u bekende manier. Wij danken u voor uw interesse in Huis Happaert in de huidige vorm en hopen u te kunnen verwelkomen in het nieuwe jaar.